Lifestyle

Masterchef Toshihiro Nakatsuji je u svoje restorane uvrstio vina "Kraljevskih vinograda"

Masterchef Toshihiro Nakatsuji je u svoje restorane uvrstio vina

Vinima "Kraljevskih vinograda" u Japanu proslavljen uspjeh Zadra za europsku destinaciju 2016. godine

"NPO JCEA Japansko-hrvatsko Društvo razmjene i Počasni Konzulat Republike Hrvatske u Osaki presretni su zbog doprinosa uspjehu Zadra pri izboru za prestižnu nagradu Najbolje europske destinacije!", rekla nam je Jelena Yamasaki.

Po završetku Tuna, Sushi & Wine Festivala 2016. koji je trajao od 3. do 7. veljače u Zadru, NPO JCEA Japansko-hrvatsko Društvo razmjene nastavilo je s aktivnostima u Japanu, i to predstavljanjem specijaliteta od zadarske tune te pošipa, plavca i crljenka s kamenitih padina Petrčana na najvećem profesionalnom sajmu hrane i pića u Tokiju.

Tvrtka "Kraljevski vinogradi" iz Petrčana već drugu godinu zaredom nastupa u Tokiju uz pomoć Veleposlanstva RH u Japanu. Ove godine, nakon iznimno uspješnog Tuna, Sushi & Wine Festivala, o kojem je izvijestila i japanska nacionalna televizijska kuća NHK te nakon senzacionalnog osvajanja titule Zadra kao najbolje europske destinacije, prezentacija eno-gastronomskog spoja hrvatskog i japanskog kulinarstva premašila je sva očekivanja.

Osim na sajmu u Tokiju, "Kraljevski vinogradi" svoje su proizvode predstavili i u četiri velika japanska grada, Tokiju, Osaki, Naha - Okinawa i Nigati, i svugdje se s ponosom se spominjalo ime Zadra.Velika japanska kulinarska zvijezda TV showa i Masterchef Toshihiro Nakatsuji, koji je nakon Tuna, Sushi & Wine Festivala u svoje restorane uvrstio vina "Kraljevskih vinograda", ističe kako su ga se u Zadru najviše dojmili učenici zadarske Ugostiteljske škole koji su "upijali" sve ono čemu ih je podučavao na trodnevnoj radionici japanske kuhinje.

Priča o Zadru i njegovim posebnostima nastavit će se i kroz članke uvaženog novinara Ichiro Kawabea. Gospodin Kawabe dovršava feljton u devet nastavaka, u kojem piše o svojim iskustvima u Zadru i Hrvatskoj za vrijeme trajanja Tuna, Sushi & Wine Festivala.

Članci će izlaziti u dnevnim novinama "The Suisan-Keizai" iz Osake, namijenjenih čitateljima koji prate zbivanja s riblje tržnice, gospodarstva vezanog uz ribarenje ili bilo kakve djelatnosti koje imaju dodirne točke s ribama i ribolovom, uključujući i recepte. "Zadivljen sam jednostavnošću i toplinom vaših ljudi! Sa zadovoljstvom pišem i promoviram ljepotu, kulturnu baštinu te eno-gastronomsku ponudu grada Zadra", ističe novinar Kawabe San.

Nadamo se kako će i ostali gosti TSW Festivala iz Japana, a pogotovo turistički agenti, također aktivno raditi na većoj turističkoj promociji Zadra i uvrstiti naš prekrasni grad u itinerare svojih turističkih aranžmana u Europi već od iduće zime.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.