Od 5. do 10. travnja
Hranom do zdravlja: Tečaj ayurvedskog kuhanja u Zadru
Kao nastavak vrlo popularnih Dana zdravlja i Ayurvede, a u cilju promicanja cjelovitog pristupa zdravlju, Art of Living Hrvatska u suradnji s Indijskom ambasadom održat će u četiri hrvatska grada radionice ayurvedskog kuhanja.
U šest dana trajanja svake radionice, polaznici će kuhajući naučiti principe ayurvedskog pripremanja hrane prema tjelesnom tipu osobe, kao iumijeće kombiniranja okusai začina u cilju postizanja ravnoteže i optimalnog zdravlja.Polaznici će doznati i koju ulogu igraju različita ulja, okusi, začini i probavna vatra u postizanju balansa i zdravlja te kako svakodnevno koristiti to znanje u praksi i prilagoditi ga svojim potrebama, sezoni i cijeloj obitelji.
Radionice će se održati u Zadru, Zagrebu, Splitu i u Čakovcu, a vodit će ih popularna međunarodna učiteljica ayurvedskog kuhanja Beata Bognar iz Mađarske, na hrvatskom jeziku.
Cilj ovih radionica je, između ostaloga, povećati svjesnost hrvatskih građana o važnosti pravilno prilagođene prehrane za očuvanje zdravlja, kako osobnog tako i cijele obitelji. Ayurvedsko kuhanje je upravo idealno za tu svrhu, budući da je sustav ayurvedske medicine izuzetno povezan s individualno prilagođenom prehranom, kao jednim od stupova za prevenciju bolesti kao i uklanjanje disbalansa i različitih zdravstvenih tegoba.
Ayurveda je od Svjetske zdravstvene organizacije priznata kao jedan od najstarijih sustava liječenja. Sama riječ Ayurveda znači «znanost o životu», a ayurvedski sustav medicine star je više od 5.000 godina! Ayurveda je specifična po svom cijelovitom i individualnom pristupu svakoj osobi uz namjeru da se ukloni korjenski uzrok problema, a ne samo simptomi bolesti. Bitne komponente ayurvedske medicine su pravilna prehrana usklađena s tjelesnim tipom osobe te smirivanje misli i jačanje živčanog sustava uz primjenu ayurvedskih tretmana te tehnika kao što su meditacija, yoga i vježbe disanja.
Termini radionica po gradovima i kontakti za daljnje informacije i prijave:
Zadar: 5.-10.4.2016 (Lada: 098 272 856)
Zagreb: 12.-18.4.2016. (Tatjana: 091 333 5722)
Split: 26.4.-1.5.2016. (Natalija: 091 5681670)
Čakovec: 24.-29.5.2016. (Jasna: 091 548 3455)
Svaka radionica održava se na način da je prilagođena i ljudima koji rade, što znači da su u radnom tjednu termini uvijek od 18-20:30 sati, a vikendom od 10-12:30 sati.
Informacije za svoj grad možete dobiti i putem emaila na info@artofliving.hr.
Vezane vijesti
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
Atmosfera na Trgu Petra Krešimira IV bila je ispunjena toplinom, zajedništvom i radošću, a doček Svete Lucije postao je još jedan nezaboravan trenutak u adventskom kalendaru Paga
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.