Jednostavno i brzo
Kako napraviti sladoled na štapiću kod kuće
Kada nastanu one prave ljetne vrućine, nema boljeg osvježenja od ukusne slastice koja je ujedno zdrava, a to ćete uvijek dobiti pripremite li takozvani popsicle odnosno sladoled na štapiću.
Uz jogurt kao glavni sastojak, sladoled na štapiću možete napraviti doslovno s bilo kojom vrstom voća, a ako mislite da vam to neće biti dovoljno slatko, dodajte malo meda.
Nemate li plastične ili silikonske kalupe u koje ćete stavljati sve sastojke pa na kraju upiknuti štapić i staviti sladoled na smrzavanje, uvijek vam mogu poslužiti male plastične čaše.
Uz grčki jogurt, koji ima kremastu, gustu i bogatu teksturu, svaki popsicle ukusan je i s jogurtom od vanilije.
Recept za desetak kalupa ili čašica
dvije čaše miješanog voća poput narezane banane, malina, borovnica, jagoda...
dvije čaše jogurta
med po želji, otprilike velika žlica
- Priprema:
Veće komade voća usitnite, pomiješajte s jogurtom i medom, napunite kalupe, prekrijte folijom i stavite štapić. Ne volite li komade voća, možete ga izmiksati dok ne dobijete glatku teksturu. Stavite u zamrzivač na minimalno pet sati, a najbolje preko noći.
Vezane vijesti
-
-
Zadnja stvar koju većina zaposlenih nakon napornog dana po povratku s posla želi kada stigne kući je utrošiti sat ili dva na spravljanje kvalitetne večere, zbog čega mnogi obroke pripremaju tijekom vikenda, zamrznu ih u manje porcije i po potrebi tijekom tjedna podgriju u mikrovalnoj ili u klasičnoj pećnici
-
-
Izdvojeno
-
Najava događanja u Gradskoj knjižnici Zadar za tjedan od 20. do 25. siječnja 2025.
-
Jeste li se ikada zapitali zašto vas obuzme neobjašnjiv umor nakon obilnog ručka? Ovaj fenomen, poznat kao postprandijalna somnolencija, često je iskustvo mnogih, no rijetko tko razumije njegove stvarne uzroke.
-
Pridružite se na večeri smijeha, zabave i toplog ugođaja u HNK Zadar uz komediju Oporuka
-
Gotovo polovica životinjskih vrsta u čitavom svijetu trenutačno prolazi kroz fazu opadanje veličine populacije, pokazalo je istraživanje.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.