Lifestyle

Siniša Car

Varaždinski liječnik preselio se na Mljet i nudi besplatan smještaj umjetnicima koji bi došli na otok

Varaždinski liječnik preselio se na Mljet i nudi besplatan smještaj umjetnicima koji bi došli na otok

Siniša Car, 45-godišnji internist-kardiolog iz varaždinske Opće bolnice u ožujku je počeo raditi kao liječnik obiteljske medicine u otočkoj ordinaciji u Babinu Polju na Mljetu. U otok se odmah zaljubio, a kako bi podignuo kulturnu ponudu, svim umjetnicima koji bi mu u tome mogli pomoći nudi besplatan smještaj i hranu, piše Varazdinski.hr.

"Društveni i kulturni životi ovdje je dosta zanemaren, naročito u usporedbi sa sjeverom. Stoga sam uputio poziv svim umjetnicima i ljudima koji su spremni angažirati se i pomoći mi u tome. Nudim im stan i hranu kod sebe, sve s ciljem da mi pomognu oplemeniti život zajednice, da donesu svoj duh koji može oplemeniti ove prekrasne ljude", kaže Car.

Siniša Car prihvatio je mjesto doktora obiteljske medicine u mjestu Babino Polje na otoku Mljetu nakon što je prijašnja liječnica pred odlazak u mirovinu putem medija odaslala poziv liječnicima da se jave jer je otoku očajnički trebao novi doktor.

Na oglas se javio doktor Car iz Varaždina, iako je zapravo specijalist interne medicine i subspecijalist kardiologije. Javnost ga je prvi put upoznala nakon što je 2011. pacijentu ugradio prvi elektrostimulator. Stručnjaci njegovog kalibra uglavnom sreću traže izvan granica Hrvatske, no doktor Siniša odlučio se na nešto potpuno suprotno.

Car je i sam veliki zaljubljenik u umjetnost tako da mu ovaj angažman predstavlja zadovoljstvo i olakšava boravak.

"Izolacija ne mora značiti da se ništa ne događa, upravo suprotno. Nudi nam bijeg od nekih svakodnevnih problema te nam donosi mnogo beneficija", kaže.

Kaže kako već ima interesenata, stoga s vremenom razmišlja ovaj projekt podići na viši nivo.

"Javile su mi se umjetnice iz različitih dijelova zemlje, a želio bih dobiti podršku ne samo lokalne zajednice, već i šire, kako bi pomogao zajednici kojoj i ja trenutno pripadam", kazao je Car.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.