Lifestyle

Le Beaujolais Nouveau est arrivé!

Gurmanska fešta uz "Beaujolais Nouveau" u četvrtak u restoranu Kornat

Gurmanska fešta uz

Svake godine, svakog trećeg četvrtka u studenom, stiže nam Beaujolais Nouveau, pa nam tako i u četvrtak, 17. studenog, u ponoć i minutu iz francuske kreće na svoj put u sve dijelove svijeta pod istim geslom - Le Beaujolais Nouveau est arrivé! - Beaujolais Nouveau je stigao!

Menu Beaujolais Noveau 2016 

- pašteta od guščje jetre, bruschetta od larda
- tatarski od mola i mandarine, carpaccio od tune s narom
- crni ravioli s guščjom jetrom i tartufima
- pačja prsa u umaku od kestena i sezama
- ragu od divljači s gratiniranom roladom od krumpira
- desert- sorpresa 

Cijena menua je 300 kn. Svako jelo, ukoliko netko ne želi sve jesti, može se naručiti posebno. Uslast!

 

Restoran Kornat se i ove godine već tradicionalno pridružuje svjetskim ljubiteljima kralja Beujolaisa- Georgesa Duboeufa. Uz ovo svježe, mlado, crveno vino i restoran Kornat vam priprema poseban doživljaj u okusima hrane franucskih specijaliteta pripremljene samo za kralja Beaujolaisa!

Što čini Beaujolais Nouveau toliko posebnim i popularnim?

- Jednostavno rečeno, Beaujolais Nouveau je otprilike najbliže bijelom vinu koliko to može biti crno vino! Zbog načina na koji se spravlja, to je vino koje je lagano za piti, voćnog okusa. To, i da je bolje kad je lagano ohlađen, čini ga drugačijim od crvenih vina koja se pijuckaju, a Beaujolais se pije uživajući u veselju. Nema pretenzija da bi bio klasično crno vino ali je uvijek odličan i veseo, kaže Sandra Petričić, voditeljica restorana Kornat.

Dobrodošli u restoran Kornat. Le Beaujolais Nouveau est arrivé!

Mašta na tanjuru u slijedovima uz francusku tradiciju u restoraniu Kornat dostupna je od podne u četvrtak 17. studenog pa do subote 19. studenog. Rezervirajte stol na vrijeme na broj 023 254 501.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.