Kultura

28. listopada

U HNK Zadar gostuje Zvezdara Teatar s predstavom Udovica živog čoveka

U HNK Zadar gostuje Zvezdara Teatar s predstavom Udovica živog čoveka

Zvezdara Teatar, u sklopu turneje po Hrvatskoj, gostuje u HNK Zadar s novom predstavom „Udovica živog čoveka“, u ponedjeljak, 28. listopada 2024. godine, s početkom u 20:00 sati.

Ova crna komedija, premijerno izvedena 8. listopada u Beogradu povodom 40 godina postojanja kazališta, autorsko je djelo legendarnog Dušana Kovačevića koji potpisuje i režiju.

 “Priča ove crne  komedije je nalik na skoro sve moje drame i filmove. Sadržaj se skriva u samom naslovu “Udovica živog čoveka”. Da li je to moguće? Jeste, ako nekoga sahranimo dok je živ jer vam je naneo veliki bol. I da bi se tako teška drama mogla gledati, potrebni su elementi komedije kao kad se pije gorak lek obložen slatkim ukusom”. ( Dušan Kovačević )

Igraju: Jelena Đokić, Sunčica Milanović, Nela Mihailović, Miodrag Krstović, Anđelika Simić i Dušan Tomić. Scenografiju potpisuje Vladislava Munić Cunnington, dok je za kostimografiju zadužena Dragica Laušević, a koreografiju Milan Gromilić.

Zvezdara Teatar, osnovan 1984. godine, slovi za jedno od najvažnijih kazališta u regiji, poznato po promociji suvremenih autora i iznimnim izvedbama bez stalnog ansambla, što im omogućuje slobodu okupljanja najistaknutijih redatelja, glumaca i drugih umjetnika za svaki pojedini projekt.

Nagrade:

Na 33. “Danima Zorana Radmilovića” u Zaječaru odlukom stručnog žirija, Miodrag Miki Krstović,  dobitnik je Nagrade za najbolje glumačko ostvarenje, a predstava "Udovica živog čoveka", tekst i režija: Dušan Kovačević, produkcija: Zvezdara teatar je osvojila nagradu publike .

Cijena ulaznice iznosi 12 eura, a mogu se kupiti na blagajni HNK Zadar i online na linku.


Reci što misliš!