Kultura

to je lipo čuti

Djela zadarskih pisaca pobudila pozornost na Sajmu knjiga u Frankfurtu

Djela zadarskih pisaca pobudila pozornost na Sajmu knjiga u Frankfurtu
Zajednica nakladnika i knjižara HGK

Sajam knjiga u Frankfurtu je za izdavače i autore događaj od iznimne važnosti. Sajam je u nekoliko dana posjetilo 230.000 posjetitelja. Prema podatcima organizatora, na 76. sajmu knjiga bilo je više od 3.300 događanja.

Na sajmu Hrvatska gospodarska komora u sklopu Zajednice nakladnika i knjižara organizirala je i ove godine nacionalni štand hrvatskih nakladnika, te su i zadarski autori dobili priliku predstaviti se europskim nakladnicima i urednicima.Predstavljene su slikovnice Mirjane Mrkele i Marina Franića - Optimist na hrvatskim vodama i Optimist oko Zadra, kako u originalu, tako i u engleskom prijevodu Ane Milinović i Maje Zidarević,  te slikovnica Kako su slova stvorila riječi, Petre Marušić i Marina Franića.

Djela Frane Herende također su prvi put predstavljena na sajmu u Frankfurtu: roman Beskonačna šuma, slikovnica i roman 1202. Križarska opsada Zadra na hrvatskom, engleskom, te slikovnica i na francuskom jeziku.

Književnica te urednica Fenix-magazina Marijana Dokoza na Sajmu je bila s engleskim i hrvatskim izdanjem romana Njegova žena, pritom je najavila i talijansko izdanje knjige, potom zbirkom poezije „Prijestupnici“ koju je pisala s pjesnikom Josipom Horvatom Macadom (J.H.Macado) te romanom na njemačkom jeziku Die Stimme (Glas)


Reci što misliš!