Kultura

prijave do 26. listopada

RISK donosi radionicu Urban world u dnevnom boravku kod Centra za mlade

RISK donosi radionicu Urban world u dnevnom boravku kod Centra za mlade

Voditeljica trosatne plesne radionice je samostalna plesna umjetnica Anđela Bugarija. Radionica će rezultirati javnom prezentacijom u kojoj će polaznici predstaviti istražene elemente radionice.

Nova radionica u sklopu edukativnog programa RISK festivala!

RADIONICA URBAN WORLD istražuje tijelo kroz prizmu arhitekture, gdje se tijelo promatra kao živa struktura koja reagira, oblikuje i gradi svoj odnos prema prostoru.

Pokretač Urban world radionice je IGRA- igra s prostorom, drugim ljudima, vlastitim tijelom - kroz igru izrađujemo pokret, slobodu u formi i arhitekturu vlastitog tijela.

Radionica je usmjerena je na razvijanje tjelesne svjesnosti, istraživanje odnosa između tijela i prostora te povezivanje unutarnjih struktura s vanjskim, arhitektonskim okvirom. Radionica motivira sudionike da istraže svoje tjelesne odnose prema prostoru s jasnim temeljnim zakonitostima – ravnotežom, stabilnošću, fleksibilnošću i linijama napetosti.

Kao što arhitektura koristi principe geometrije i fizike, tijelo koristi vlastitu fizikalnost, oslonce i osovine kako bi kreiralo složene oblike i dinamične pokrete unutar prostora.

Kroz radionicu uigravamo tijelo kao fleksibilan "materijal" koji se konstantno transformira – od stabilne, čvrste "građevine" do fluidne, organski oblikovane strukture koja mijenja oblik kroz kretanje. Polaznici istražuju kako tijelo može funkcionirati kao dinamična "arhitektonska građevina", a kroz seriju fizičkih zadataka, otkrivaju kako mogu manipulirati svojim "građevnim elementima" – kostima, mišićima i zglobovima – da bi stvorili stabilne i nestabilne strukture, prostorne oblike i dinamične sekvence pokreta.

Radionica će rezultirati javnom prezentacijom u kojoj će polaznici predstaviti istražene elemente radionice.

RADIONICA JE BESPLATNA ZA SVE SUDIONIKE, namijenjena osobama starijima od 14+godina.

PRIJAVA NA RADIONICU: https://forms.gle/KE67QTKvVWofJLFP6

LOKACIJA i VRIJEME radionice:

Sastajemo se za uvodni dio radionice u Gradskoj knjižnici Zadar na Odjelu Centra za Mlade u 10:30
Zajednički odlazak u 10:45 u otvoreni dnevni boravak Centra za mlade “Welcome to the Jungle”
13:15h-javna prezentacija radionice u otvorenom boravku Centra za mlade “Welcome to the jungle” (otvoreno za javnost)

Voditeljica trosatne plesne radionice je samostalna plesna umjetnica Anđela Bugarija (Uo Irida) , s dugogodišnjim iskustvom u urbanim, suvremenim i cirkuskim izvedbama.
Za bilo kakve dodatne informacije:0919318828 (Anđela)

Radionica je dio programa RISK festivala, a odvija se kroz suradnju Udruge Trećeprostor, Uo Irida i Odjela za mlade GKZD.

RISK festival održava se uz potporu Grada Zadra, Zadarske županije, Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.
 


Reci što misliš!