Kultura

najava

U Kino Zoni pogledajte višestruko nagrađivani dokumentarac - ''Četiri kćeri''

U Kino Zoni pogledajte višestruko nagrađivani dokumentarac - ''Četiri kćeri''

Jedan od ponajboljih dokumentaraca protekle godine, ''Četiri kćeri'', gledamo u srijedu 23. listopada

Iz magične Italije (''Himera'' i ''Uvijek postoji sutra'') filmskim vas globusom u srijedu 23. listopada odvodimo u egzotični Tunis kako bi vam prikazali za Oskara nominirani, hvaljeni i višestruko nagrađivani dokumentarac - ''Četiri kćeri''!

Između svjetla i tame stoji Olfa, Tunižanka i majka četiri kćeri. Jednog dana nestaju njezine dvije starije kćeri. Kako bi popunila njihovu odsutnost, redateljica Kaouther Ben Hania poziva profesionalne glumice i osmišljava jedinstveno kino iskustvo koje će skinuti veo sa životnih priča Olfe i njezinih kćeri. Intimno putovanje nade, pobune, nasilja, prijenosa i sestrinstva koje će dovesti u pitanje same temelje naših društava…

Nakon zapaženog uspjeha igranih filmova ''Ljepotica i psi'' te ''Čovjek koji je prodao svoju kožu'', istaknuta tuniška redateljica Kaouther Ben Hania sa svojim najnovijim autorskim trijumfom nastavlja pomicati žanrovske granice i dopirati do srca gledatelja.

Duboko zaintrigirana slučajem Olfe Hamrouni i okrutnom sudbinom njezinih kćeri, Ben Hania je njihovu priču odlučila svijetu otkriti na jedan sasvim poseban način, a da je u tome itekako uspjela kazuju i nebrojena festivalska priznanja poput 'Zlatnog oka' na festivala u Cannesu ili u uvodu spomenute nominacije za Oskara u kategoriji najboljeg dokumentarnog filma, odnosno, unisona podrška publike i kritike.

Jedan od ponajboljih dokumentaraca protekle godine, ''Četiri kćeri'', gledamo u srijedu 23. listopada s početkom od 18 h, a ulaznice po cijeni od 5 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja (Polivalentna dvorana Providurove palače) od 17.00 h te putem online kupovine na stranici CoreEvent.

Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.
*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije, Zaklade kultura Nova i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.
 


Reci što misliš!