Kultura

Murski cimeri

Nagrada za njegovanje kulturne baštine Paškoj robinjici

Nagrada za njegovanje kulturne baštine Paškoj robinjici

Na festivalu "Murski cimeri" odigrano je dvanaest predstava među kojima i Paška robinjica koju su izveli članovi dramske sekcije KUD-a Družina iz Paga.

Grad Mursko Središće od 4. do 6. listopada bio je domaćin velike državne smotre - Trećeg festivala hrvatske pučke drame "Murski cimeri".

Tijekom tri dana kazalištarci su se družili i posjetili Mursko Središće, Međimurje i krajobraz uz Muru, a najbolji od njih kući su ponijeli i nagrade i priznanja.

Festival je ostvaren u organizaciji Grada Mursko Središće, Centra za kulturu „Rudar“, Turističke zajednice područja „Mura i gorice“, Zajednice HKUU Međimurske županije, Hrvatskog sabora kulture i KUD-a Mura, te uz financijsku potporu Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva kulture i medija te Međimurske županije.

Nagrađenima su nagrade uručili gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak, koji se svima ujedno i zahvalio na velikom doprinosu hrvatskoj kulturi, te direktor festivala, Dejan Buvač i ravnatelj Centra za kulturu „Rudar“, Zoran Turk.

Nagradu za njegovanje kulturne baštine dobila je Paška robinjica koju je izvela dramska sekcija KUDa "Družina" Pag.


Reci što misliš!