Kultura

hnk zadar

Nenni Delmestre: Radimo na jednoj sjajnoj, inteligentnoj urbanoj predstavi

Nenni Delmestre: Radimo na jednoj sjajnoj, inteligentnoj urbanoj predstavi
Iva Pejković

U Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar danas je održana konferencija za medije, predstavljena je kazališna sezona i najavljene dvije premijere kao i dva koncerta, a studentima će ponovo biti povoljnije ulaznice.

Prava urbana inteligentna komedija očekuje nas premijerno u prosincu. O njoj je više rekla redateljica Nenni Delmestre. Riječ je o jednom od najintrigantnijih tekstova pisca Floriana Zellera:

Glume Alen Liverić, Tamara Šoletić, Mia Zara Burčul i Dominik Karakašić.  

Dominik Karakašić nakon 8 godina u Kazalištu lutaka postao je član HNK Zadar.

Raduje se svim novim izazovima. Nada se da će kazalište dobiti nešto novo i s njim...

Kazališna sezona u Zadru preciznije rečeno započinje 14. listopada gostovanjem šibenskog ansambla s predstavom Dođi gola na večeru. Ravnatelj Renato Švorinić zadovoljan je programom, kaže - bit će i suza i smijeha.

Zadarske predstave također idu na "put", 24. listopada ''Oporuka'' gostuje u Sisku a 19. listopada ''Kamo idemo, tata'' izvodi se u Karlovcu

Bit će i koncertnih večeri, pa nam tako 16. studenog stiže južnoafrički zbor, na samu Noć kazališta, a iz Pule Sterptet kvintet koji će nas počastiti jazz klasicima.

Jedna od zanimljivih predstava bit će gostovanje Zvezdara teatra - ovo kazalište gostuje s Udovicom živog čovjeka, u režiji Dušana Kovačevića.

Glumica Žana Bumber vodi kazališnu radionicu i dalje.  Ove godine s djecom i mladima priprema nove projekte. Tri predstave pokrivaju krovnu temu, a to je - sukob! 
Bit će tu i demonstracije plesnih vještina, u čemu Bumber ima pomoć Patricije Gospić.

Polaznici surađuju s Gradskom knjižnicom i ŠPUD-om. Mladi će ići i u Zagreb pogledati predstavu "Jadnici". Bumber kaže kako već razvijaju kazališni ukus i postaju prava publika.

Nena Mandić istaknula je mogućnost pretplate, kao i dobru suradnju s OTP bankom pri čemu najviše koristi imaju studenti, nudi im se odličan paket pretplate.   U periodu od 23. rujna do 23. listopada 2024. ugovorite paket OTP Indeks u poslovnicama Zadar, Biograd, Benkovac, Obrovac ili Preko i osvojite godišnju člansku iskaznicu u Gradskoj knjižnici Zadar (vrijednost: 10,62 EUR), ali i studentsku pretplatu HNK Zadar za kazališnu sezonu 24./25. (vrijednost: 40 EUR). Vaučeri te čekaju odmah nakon ugovaranja paketa, a svoje nagrade možete iskoristiti do 30. studenoga 2024.

Ulaznice za pojedinačne predstave kupuju se na blagajni HNK Zadar ili online putem sustava Eventim.
 


Reci što misliš!