Kultura

"Zbirka 74"

Festival stripa Gradske knjižnice Zadar donosi zanimljiv program

Festival stripa Gradske knjižnice Zadar donosi zanimljiv program
GKZD

"Zbirka 74" Festival stripa Gradske knjižnice Zadar donosi zanimljiv program, evo detalja

četvrtak, 3. listopada 

od 10:15, Ogranak Bili brig: autor Damir Ercegović družit će se s učenicima OŠ Zadarski otoci.

od 11:30 u MMD:  Bajka u stripu. Predstavit će se stripovi za djecu iz fonda Gradske knjižnice Zadar, poslušat će se pripovijedanje bajke i izrađivat će se strip prema poslušanoj bajci. Gostuje 2. r. OŠ Šimuna Kožičića Benje, a program vodi Željana Buljat.

u  13 sati: Trg Petra Zoranića (ispred Ogranka Grad Gradske knjižnice Zadar). otvorenje. Crtanjem u hodu gostujući autori načinit će nekoliko strip tabli ad hoc, bez unaprijed zadanog scenarija. Gostuju Damir Ercegović, Korina Hunjak i Antonio Filipović.

petak, 4. listopada 

u 18 sati u MMD: Razgovor i predstavljanje rada autora Korine Hunjak i Antonia Filipovića.

od 10 sati u MMD, Bajka u stripu. Predstavit će se stripovi za djecu iz fonda Gradske knjižnice Zadar, poslušat će se pripovijedanje bajke i izrađivat će se strip prema poslušanoj bajci. Gostuje 2. r. OŠ Šimuna Kožičića Benje, a program vodi Željana Buljat. 

subota, 5. listopada

u toku cijelog dana (od 8 do 13 sati): U sklopu Festivala stripa "Zbirka 74" tradicionalno obilježavanje Svjetskog dana besplatnih stripova (Free Comic Book Day). Stripovi će se dijeliti u prostoru Središnje knjižnice.

u 10 sati na Dječjem odjelu, umjesto programa Subota uz priču, povodom Festivala bit će upriličen program Subota uz strip, u sklopu kojeg će knjižničarke čitati djeci svoj odabir iz bogate zbirke stripa Gradske knjižnice Zadar. org. Gradska knjižnica Zadar   


Reci što misliš!