Kultura

28. rujna u sv. nikoli

Autorica Sarah Stručić i ilustrator Marin Franić stvorili su nevjerojatne priče u slikovnicama

Autorica Sarah Stručić i ilustrator Marin Franić stvorili su nevjerojatne priče u slikovnicama
Iva Perinčić

Autorica Sarah Stručić i ilustrator Marin Franić stvorili su nevjerojatne priče u slikovnicama kroz koje će djeca naučiti kako svatko od nas može pridonijeti očuvanju mora te zašto je važno da riba češće bude na našim tanjurima.

Ne propustite predstavljanje dviju dječjih slikovnice "S Provirkom očisti more" i "Uz Provir zavoli ribu"  koje će se održati u subotu, 28. rujna, s početkom u 10:30 sati u Edukativno-prezentacijskom centru Sv. Nikola, dio Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru (Ul. Božidara Petranovića 1).fd0508c529035925653ce85c56f874f7.jpg?v=2Autorica Sarah Stručić i ilustrator Marin Franić stvorili su nevjerojatne priče u slikovnicama kroz koje će djeca naučiti kako svatko od nas može pridonijeti očuvanju mora te zašto je važno da riba češće bude na našim tanjurima.
 
Kako čuvati ono što volimo i od čega živimo najbolje zna Božidar Blaslov, četvrta generacija ribara i vlasnik Provira.

On se već neko vrijeme uz ribarstvo bavi i očuvanjem okoliša, točnije prikupljanjem starih ribarskih mreža od kojih nastaju neke od najboljih hrvatskih modnih kreacija. No znao je da promjena počinje od najmlađih te je došao na ideju o dječjim slikovnicama inspiriranim očuvanjem mora i većom konzumacijom ribe, i kao dosada uspješno proveo svoju ideju u djelo.

Ovaj događaj naglašava važnost ekološke edukacije djece i promovira očuvanje okoliša kroz kreativne i edukativne pristupe.
 


Reci što misliš!