Kultura

filmski kantun

Tihana Lazović: Poražavajuća je činjenica da Zadar nema svoje kino. Publiku, kao što smo vidjeli, ima!

Tihana Lazović: Poražavajuća je činjenica da Zadar nema svoje kino. Publiku, kao što smo vidjeli, ima!
Dusko Marusic/PIXSELL

U Kino Zoni gostovala je zadarska glumica Tihana Lazović. Jedna od najtraženijih umjetnica u regiji, posjetila je svoj grad jer je u kinoteci prikazan film Živi i mrtvi.

- Hvala uvijek divnoj zadarskoj publici, hvala Kino Zona što pružate toj publici sadržaj koji ih ne podcjenjuje, što Zadrani imaju prilike pogledati filmove iz svijeta i regije koji nisu blockubusteri, što pružate užitak koji samo malo gradsko kino može pružiti, iako kina nemate i kao nomadi ste u vlastitom gradu, borite se s vjetrenjačama sa malim ili nikakvim sredstvima.

Poražavajuća je činjenica da Zadar nema svoje kino. Publiku, kao što smo vidjeli, ima, kazala je uvijek izravna Tihana Lazović.

''Živi i zdravi'' premijerno je prikazan u natjecateljskom programu festivala Black Nights u Tallinnu.

Redatelj ove filmske poslastice ''Živi i zdravi'', Ivan Martinović, rođen je 1984. godine u Kotoru, Crna Gora. 2007. godine diplomirao je industrijski dizajn na tehničkom sveučilištu Politecnico di Milano, a 2011. magistrirao filmsku režiju na praškom FAMU-u. Njegov dugometražni prvijenac, ''Igla ispod praga'', premijerno je prikazan u službenoj konkurenciji na Sarajevo Film Festivalu 2016., a bio je i crnogorski kandidat za Oscara.

Član je Europske filmske akademije, a u dva mandata bio je i predsjednik Udruženja filmskih redatelja i producenata Crne Gore.

 


Reci što misliš!