Kultura

preporuka

U Kino Zoni pogledajte ''Raj'', laureata brojnih priznanja festivala u Veneciji

U Kino Zoni pogledajte ''Raj'', laureata brojnih priznanja festivala u Veneciji

''Nisku travu'' i ''Raj'' gledamo u četvrtak 12. rujna s početkom od 20h, odnosno, 20.30h

Kišni oblaci su nas prepriječili u planu da i u četvrtak 12. rujna nastavimo s projekcijama na otvorenom, no to ne znači kako ćete biti uskraćeni filmskih užitaka koje smo za vas pripremili u zatvorenom.

Za vas smo tako isplanirali dvostruki program koji se sastoji od višestruko nagrađivane kratkometražne komedije ''Niska trava'' Davida Gaše, odnosno, fantastične talijanske drame ''Raj'', laureata brojnih priznanja festivala u Veneciji! 

U ''Niskoj travi'' rano ljetno poslijepodne započinje dječjom igrom - dok jedno dijete broji do tri tisuće, ostali se skrivaju u nizu dvorišta mirnog predgrađa. Za to vrijeme mladi otac provodi ostatak dana s tuđim djetetom, jedan starac iščekuje poziv koji će mu promijeniti život, a nastavak jednog prijateljstva ostaje neizvjestan. Igra završava kad se komarci počnu dizati iz trave… 

Kratkometražna komedija mladog autora Davida Gaše iznimno je prihvaćeno od strane domaće kritike koje ga je nagradila s Oktavijanom za najbolji kratki film, a film se također okitio i posebnim priznanjima na festivalima u Puli i Sarajevu, odnosno, nagradom publike na Festivalu Studentskog Filma. Glavne uloge  u filmu tumače Areta Ćurković, Živko Anočić i Vlasta Ramljak. Nakon ''Niske trave'' na rasporedu je hvaljena talijanska drama ''Raj''. 

Julio ima 40 godina i još uvijek živi s majkom. Majka mu je kao mlada trudna cura bila prisiljena napustiti rodnu Kolumbiju, a danas je neovisna i temperamentna žena s kojom Julio ima kompliciran odnos - pun ljubavi, no istovremeno zagušujući i opresivan. Jako su povezani, pa čak i rade zajedno kao krijumčari droge za lokalnog dilera. Kada im u život uđe mlada Kolumbijka s kojom moraju organizirati sljedeći prijenos droge, njihova će se svakodnevnica ozbiljno uzdrmati…

Dinamična obiteljska drama ''Raj'' Enrica Maria Artale koja kazuje priču o kompleksnom odnosu majke i sina premijerno je prikazana na filmskom festivalu u Veneciji, gdje je dobila nagrade za najbolju žensku ulogu i najbolji scenarij, kao i nagradu žirija mladih za najbolji film. Zapažena glumačka ostvarenja u filmu bilježe Edoardo Pesce i Margarita Rosa de Francisco, a uz pohvale kritike, ''Raj'' je jako dobro prihvaćen i od strane publike.  

''Nisku travu'' i ''Raj'' gledamo u četvrtak 12. rujna s početkom od 20h, odnosno, 20.30h, a ulaznice po cijeni od 5 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja (Koncertna dvorana Kneževe palače) najranije sat vremena prije projekcije te putem online kupovine na stranici CoreEvent.  

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije, Turističke zajednice grada Zadra, Zaklade kultura Nova i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Zadra.

 


Reci što misliš!