Kultura

U Galeriji Kninskog muzeja izložba slika "Igra" akademske slikarice Andrijane Mlinarević-Cvetković

U Galeriji Kninskog muzeja izložba slika

U četvrtak, 12. rujna s poečtkom u 19,30 sati u Galeriji Kninskog muzeja otvara se izložba slika akademske slikarice Andrijane Mlinarević-Cvetković naziva Igra. Autorica izlaže radove nastale u protekle 4 godine.

Subjektivni doživljaj svijeta kojem svjedočimo odraz je dubokih emotivnih stanja, snoviđenja ali i svakodnevnih obiteljskih trenutaka. Autorica poznata po eksperimentiranju s različitim medijima i materijalima ovaj put ostaje u okvirima dvodimenzionalnog i tehnici akrila.

Od početka stvaranja Andrijana se naslanja na sjećanja iz djetinjstva, privrženosti prirodi i zavičaju. Stavlja sebe i vlastitu obitelj u središte zbivanja bilo u izmaštane prostore ili tražeći sigurnost u okrilju prirode i suživotu s neobičnim stvorenjima. Oblike i pojave formira spontano, ovisno o raspoloženju i okolnostima, pri tom zadržavajući  iskrenost i radoznalost djeteta.

Autentične karakteristike njenog zavičaja ostaju trajna preokupacija kroz različite cikluse. Ona tako kroz svoje radove istražuje duboku povezanost između čovjeka i prirode, često naglašavajući međusobnu ovisnost koja postoji u prirodnom svijetu. Ovi prizori prirode mogu biti interpretirani i kao refleksija unutarnjeg mira u svijetu koji je često kaotičan i nepredvidiv.

Izložba ostaje otvorena do 2. listopada.


Reci što misliš!