Kultura

večeras

Nagrađivani gitarist Lovro Peretić nastupa u crkvi sv. Donata

Nagrađivani gitarist Lovro Peretić nastupa u crkvi sv. Donata

Večeras u 21 sat u crkvi sv. Donata u sklopu Glazbenih večeri u sv. Donatu koncert će održati gitarist Lovre Peretić, dobitnik nagrade Ivo Vuljević.

Lovro Peretić (1995.) jedan je od najcjenjenijih svjetskih gitarista mlađe generacije. Tome u prilog govore recentni međunarodni uspjesi od kojih valja izdvojiti prvo mjesto na prestižnom svjetskom gitarističkom natjecanju Guitar Foundation of America (SAD) 2022. godine, što mu je priskrbilo opsežnu američku turneju, kao i ukupnu pobjedu na Eurostrings Guitar Competition, u konkurenciji pobjednika 18 europskih gitarističkih natjecanja. Recital na Glazbenim večerima u Sv. Donatu osigurao je osvajanjem prestižne nagrade Hrvatske glazbene mladeži „Ivo Vuljević“ za 2023. godinu koja mu je pripala jednoglasnom odlukom žirija. Predstavit će se djelima Scarlattija, Čajkovskoga, Barriosa, Castelnuova-Tedesca, Brahmsa i Craeyvangera.

Ulaznice se kupuju putem stranice kuzd.mojekarte.hr, zatim na info-pultu Providurove palače od utorka do subote od 11 do 13 i od 19 do 21 sat te ispred koncertnog prostora uoči svakog koncerta sat vremena prije početka programa. Ponedjeljkom i nedjeljom ulaznice se prodaju samo na mjestu održavanja koncerta.

Popust u visini od 50% po ulaznici ostvaruju umirovljenici, studenti, učenici, osobe s invaliditetom i djeca mlađa od 12 godina. Preuzimanje ulaznica s popustom moguće je ostvariti samo u fizičkoj prodaji na info pultu Providurove palače.

Ulaznice je moguće kupiti i na benzinskim postajama Petrol i Crodux (ulaznice kupljene na benzinskim postajama printane su na standardnim POS printerima za ispis računa)


Reci što misliš!