Kultura

lijepo druženje

Kantautorica Tea Vidaić gostovala u Udruzi slijepih

Kantautorica Tea Vidaić gostovala u Udruzi slijepih
M. Mrkela

Kulturno popodne u Udruzi slijepih Zadarske županije, članovi i prijatelji proveli su prošlog petka u društvu s kantautoricom Teom Vidaić.

Tea je srednjoškolska profesorica, pjesnikinja i glazbenica, a posljednjih godina uglavnom se profilirala kao kantautorica moderne duhovne i kršćanske glazbe. Snimila je samostalni album i hrpu singlova, za sobom ima niz uspješnih nastupa i gostovanja, ali nigdje razgovor nije započeo kao ovdje.

- Čega se sjećate iz Teinog djetinjstva? - svoje slijepe kolege pitala je moderatorica Mirjana Mrkela.

Naime, stariji članovi udruge često su je viđali uz oca Marinka pa i ona sama ima zanimljiva sjećanja iz tih vremena. Zato ni poneka suza nije iznenađujuća. Tein pokojni otac Marinko Vidaić bio je jedan od najomiljenijih predsjednika ove udruge, a doprinosio je njezinom ugledu i kao paraolimpijac i kao glazbenik. Marinku koji je, kako mnogi kažu, volio sve ljude, Tea je posvetila jednu od svojih prekrasnih šansona.

Na zadovoljstvo nazočnih, pjevala je više vlastitih i tuđih skladbi, prateći se na akustičnoj gitari. Osobito dojmljiva, a bez pripreme, bila je "Što te nema", koju je Tea interpretirala na molbu jednog od domaćina.

Glazba i srdačni razgovori učinili su da nekoliko sati proleti dok kažeš "bijeli štap" te se svi nadaju da će ovakvih druženja biti još, unatoč invaliditetima i raznim drugim poteškoćama


Reci što misliš!