Kultura

od 7. srpnja do 25. kolovoza

19. Novaljski trijatar donosi osam predstava u osam nedjelja

19. Novaljski trijatar donosi osam predstava u osam nedjelja

19. izdanje Novaljskog trijatra, kazališnog festivala održavat će se na Ljetnoj pozornici Novalja od večeras do 25. kolovoza 2024. godine.

- Ove godine pripremili smo bogat program prepun nezaboravnih predstava, uzbudljivih premijera i nastupa renomiranih glumaca i kazališnih skupina iz cijele Hrvatske, poručuju organizatori iz Centra za kluturu Grada Novalje.

Novaljski trijatar već 19 godina predstavlja kulturnu oazu na jadranskoj obali, spajajući tradiciju i suvremenost u jedinstvenom kazališnom iskustvu.

Ovogodišnji Novaljski trijatar otvara se predstavom "Ubu Ovo Ono" Putujuće kazališne trupe OvoOno. Predstava je na programu u nedjelju, 7. srpnja s početkom u 21 sat na Ljetnoj pozornici Novalja.

Ubu Ovo Ono
Autor dramskog predloška: Vid Lež
Režija: Dražen Krešić
Producentica i dramaturginja: Katarina Krešić
IGRAJU: Domagoj Ivanković, Igor Jurinić, Maruška Aras, Luka Knez, Tea Harčević, Goran Vučko / Ivan Simon

Putujuća kazališna trupa OvoOno zavidnih glumačkih i glazbenih vještina pokušat će odigrati apsurdni dramski tekst „Kralj Ubu“ autora Alfreda Jarryja. Zbog prepirki i nadmetanja unutar trupe, ovaj put možda nećete saznati kako se iz okova Tate Ubuja oslobodio Satnik Sprdnjak, ali zato možete svjedočiti njihovom veličanstvenom neuspjehu.

Predstava je nastala kao diplomski ispit Katarine Krešić na studiju produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti na Akademiji dramske umjetnosti pod mentorstvom red. prof. art. Snježane Banović.

Vidimo se na 19. Novaljskom trijatru!


Reci što misliš!