Kultura

obrazovanje

Kako prijedlog odgode početka školske godine komentiraju neki od zadarskih ravnatelja

Kako prijedlog odgode početka školske godine komentiraju neki od zadarskih ravnatelja
Davor Javorović/PIXSELL

Kako doznajemo i dio zadarskih škola podržalo je inicijativu za odgodu početka nove nastavne godine prvenstveno zbog očekivanih vrućina i gužvi.

rema ranije utvrđenom kalendaru, iduća školska godina počinje 2. rujna, a odgodu traži i velik broj škola iz drugih dalmatinskih županija. I zadarski župan Božidar Longin već se izjasnio oko ove teme na nedavno održanoj županijskoj Skupštini.

To je dobra incijativa - odgovorio je županijskoj vijećnici Snježani Jurinić koja je aktualizirala ovu temu, no dodao je kako prvo provesti ankete u školama, te konzultirati se i sa drugim priobalnim županijama.

do trenutka dok sve škole budu radile u jednoj smjeni, smatram da bi smo trebali razmišljati u smjeru da nastava završi ranije i da počne po mogućnosti kasnije. Zaista imamo dosta praznika tijekom godine, to se može korigirati." Izjavila je ravnateljica osnovne škole Krune Krstića, Jasmina Matešić

"Nas u ovom priobalnom dijelu s mediteranskom klimom, bilo bi idealno da krenemo u trećem tjednu rujna, a da završimo u prvom tjednu lipnja. Vjerujem da bi se ukinućem praznika tokom godine, u sredini, mogla kratiti nastava te bi došli do ovoga rješenja. To bi bilo najpoželjnije za sve nas." nadodao je ravnatelj osnovne škole Šimuna Kožičića Benje, Dražen Adžić.

U svojoj školi provela sam nastavničku anketu koja je pokzala da se veliki broj profesora složio kako bi ipak bilo dobro da se odgodi početak školske godine. Mi i dalje do 25. kolovoza završavamo sve ispite, sjednice te nastavnička vijeća - sve što je potrebno kako bi smo završili školsku godinu. Stoga bi odgoda početka bila dobra. Ove  godine čak nestižemo sve odraditi na vrijeme da bi startali već taj prvi ponedjeljak u rujnu. S jedne strane odgoda bi bila dobra za nastavike s obvezama, ali i učenike koji rade do početka rujna, kako sezona traje." zaključila je ravnateljica srednje škole Stanka Ožanića, Jelena Gulan.

 


Reci što misliš!