Kultura

od 29. lipnja do 3. srpnja

U subotu započinje šesti Mediteranski lutkarski festival „Mediteraneo“

U subotu započinje šesti Mediteranski lutkarski festival „Mediteraneo“

Kazalište lutaka Zadar, uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Zadarske županije i Grada Zadra organizira 6. Mediteranski lutkarski festival „Mediteraneo“.

Šesti "Mediteraneo" održati će se od 29. lipnja do 3. srpnja 2024., a posjetitelje očekuju izvedbe iz Hrvatske, Slovenije, Španjolske i Francuske, te je u prvom planu namijenjen odrasloj publici.

"Mediteraneo" je posvećen lutkarskoj umjetnosti i promicanju iste, te služi kao platforma za kulturnu razmjenu, okupljajući lutkare i publiku iz različitih sredina u našem prekrasnom Zadru.

Festival pruža priliku da i odrasli, kroz različite stilove i tehnike, vještine i kreativnost profesionalnih lutkara, dožive čari lutkarstva.

Otvorenje festivala bit će u subotu, 29. lipnja, kada će se u 20 sati održati promocija knjige Ane Prolić pod nazivom "Djevojčica", a u 21 sat posjetitelje očekuje predstava "Harms je kriv!" u produkciji slovenskog kazališta Teatro Matita i MCLU Koper.

“Djevojčica” nas vodi na putovanje kroz mentalnu dob djeteta, prožetu saznanjima i introspekcijom odrasle osobe. U pjesmama Ane Prolić sjećanja postaju živa slika, a svaki detalj, poput doma, obitelji ili kućnih biljaka, postaje prizma kroz koju promatramo suštinske elemente odrastanja i identiteta. U ovoj poetičnoj rapsodiji, pjesnikinja spaja realnost i nadrealnost, postavljajući pitanja o prirodi čovjeka i njegovom unutarnjem djetetu.

U sklopu Festivala održati će se okrugli stol u organizaciji Kazališnog Epicentra, te koncert Nere Gojanović i Gordane Pavić "Bernstein Theatre Songs"

Ulaz na sve predstave je besplatan, a rezervacija karata je moguća na blagajni kazališta ili putem maila na klz@klz.hr

Program festivala.


Reci što misliš!