Kultura

uključite se i vi

Sjećate se "Vjeverice"? U Zadru pokrenuta zanimljiva knjiška akcija

Sjećate se

Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja zadarskog Sveučilišta pokrenuo je zanimljivu knjišku akciju!

Pozivaju sadašnje i bivše studentice i studenti, profesorice i profesore, knjižničarke i knjižničare i sve zaljubljenike u knjige i čitanje.

Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja Sveučilišta u Zadru i Sveučilišna knjižnica na Novom kampusu poziva  na prikupljanje dječjih knjiga koje su objavljivane u biblioteci Vjeverica nakladničke kuće Mladost. Riječ je o najutjecajnijem nakladniku u području dječjeg izdavaštva u Hrvatskoj tijekom dvadesetog stoljeća i najpopularnijem nakladničkom književnom nizu za djecu.

Kroz svoja četiri desetljeća (1957. – 1998.) Vjeverica je obilježila kulturu djetinjstva, djeteta, nakladništva za djecu i čitateljskih praksi u drugoj polovici 20. stoljeća.

Pokretač i glavni urednik Vjeverice do svoje smrti bio je poznati dječji pjesnik Grigor Vitez, a ukupno u biblioteci Vjeverica objavljeno je čak 318 naslova.

- U nadi da ćete pronaći u svom domu poneku knjigu s bijelim platnenim hrptom koja miriše na djetinjstvo, Vaše i Vama dragih ljudi, pozivamo Vas da nam poklonite pokoji primjerak koji će dobiti zasluženo mjesto u našoj knjižnici na Novom kampusu.

Radujemo se svakom primjerku koji možete dostaviti u Sveučilišnu knjižnicu na Novom kampusu, poručuju s Odjela.
 


Reci što misliš!