Kultura

umjetnost

Kako izgleda Muzej nedovršene umjetnosti? Uvjerite se sami – upravo je otvoren u Zagrebu

Kako izgleda Muzej nedovršene umjetnosti? Uvjerite se sami – upravo je otvoren u Zagrebu

Nakon Muzeja prekinutih veza, Muzeja Iluzija i Muzeja mamurluka, Zagreb je ovih dana postao dom još jednog zanimljivog muzeja – otvoren je Muzej nedovršene umjetnosti. Smješten je u blizini Botaničkog vrta, na adresi Ulica Eugena Kumičića 10.

Cilj osnivača bio je stvoriti prostor gdje kreativnost nema granica, a gdje nedovršeni projekti postaju inspiracija za nove ideje.

Šala koja je postala stvarnost

Kako navode njegovi osnivači ideja za ovaj neobični muzej rodila se iz zafrkancije na račun umjetnika i ljubitelja umjetničkog izraza koji često započnu na stotine djela istovremeno i većinu nikada ne dovrše. Tako se među njihovim eksponatima našao i šal koji je započet još 2020. g. te se osnivači nadaju kako će ga dovršiti upravo posjetitelji.

Ova šala ubrzo se pretvorila u ozbiljnu inicijativu kojom želimo potaknuti posjetitelje da se zainteresiraju za umjetničko stvaranje, rukotvorine i da pronađu ljepotu u starim i neželjenim predmetima, ističu organizatori. Od same ideje do realizacije prošlo je nešto više od godinu dana i u tom procesu pokušali su koristiti što više odbačenih predmeta kojima žele pronaći novu svrhu.

Muzej nedovršene umjetnosti okarakteriziran je kao jedinstveno mjesto u kojem posjetitelji ne samo da mogu uživati u izložbama, već i stvarati vlastita umjetnička djela. Ulaz je besplatan, no moguće je ostaviti donaciju.

Muzej nedovršene umjetnosti možete posjetiti od utorka do subote od 11 do 19 sati. Nedjeljom i ponedjeljkom prostor je zatvoren.


Reci što misliš!