Kultura

Tehnologija

Na Sveučilištu u Zadru održava se JobIT 2024 - Dan karijera u IT-ju

Na Sveučilištu u Zadru održava se JobIT 2024 - Dan karijera u IT-ju

Na Sveučilištu u Zadru danas se održava JobIT 2024 - Dan karijera u IT-ju. JobIT u organizaciji Stručnog prijediplomskog studija Informacijske tehnologije pruža zainteresiranima priliku da se povežu s lokalnom poslovnom zajednicom, kao i s drugim sudionicima iz područja informacijskih tehnologija.

JobIT je idealna platforma za umrežavanje i susretanje studenata s potencijalnim poslodavcima iz IT sektora. No, nije rezerviran samo za studente tehničkih fakulteta, nego sve studente, srednjoškolce, njihove nastavnike te sve sugrađane koji su znatiželjni i žele saznati više o aktualnim tehnološkim izazovima i trendovima.

Otvarajući skup prorektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Anita Pavić Pintarić čestitala je Odjelu za informacijske znanosti i doc. dr. sc. Anti Panjkoti na dobivanju projektnih sredstava za osnivanje laboratorija za kognitivno modeliranje i inteligentne sustave, ali i na uspostavi tehničkog studija u ovom visoko konkurentnom dobu.

- Studentima želimo pružiti priliku da istraže mogućnosti potencijalnih karijera, postave nove ciljeve i naprave korak naprijed u razvoju svojih karijera u IT sektoru. Svjedoci smo brzog razvoja tehnologije koja oblikuje naš svijet, stvarajući ujedno okvire koje nismo mogli ni zarnisliti. Ovdje imamo priliku biti dio tog procesa, razgovarajući o novim idejama I rješenjima koja će definirati budućnost. IT industrija nisu samo poslovi u velikim korporacijama. Inovacije nastaju zbog kreativnosti pojedinaca, a u IT sektoru se realiziraju kroz startupove. Radi se u dinamičnom okruženju koje traži brzo učenje te rješavanje brojnih izazova, rekla je Pavić Pintarić, poželjevši studentima da na ovom događaju prošire vidike, pronađu posao iz snova ili partnere za suradnju.

Kroz zasebna predavanja i izložbene štandove studentima su se predstavili OTP banka, Cognism, Rentlio, FER projekt, WOD, Aspekt, Helmholz i Alfatec. Druženje završava PubIT kvizom u Guma baru.


Reci što misliš!