Kultura

lijepa gesta

NATURA-JADERA poklonila Dječjem vrtiću Latica fotografije podmorskih motiva Đanija Iglića

NATURA-JADERA poklonila Dječjem vrtiću Latica fotografije podmorskih motiva Đanija Iglića

Izložba fotografija “Paško podmorje” Đanija Iglića, predsjednika Ronilačkog kluba Sv. Roko Bibinje, svoj je novi dom pronašla u Dječjem vrtiću Latica u Zadru.

Riječ je o fotografijama koje su tijekom travnja, u povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje, bile izložene u Muzeju soli na otoku Pagu. Motivi fotografija su uobičajene morske vrste za naš akvatorij, a ugrožene su zbog velikog pritiska na bioraznolikost. Ova izložba plod je dugogodišnje suradnje Natura-Jadera javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije i Ronilačkog kluba Sv. Roko Bibinje. Izložba je bila prije svega edukativnog karaktera, stoga je Natura-Jadera javna ustanova po njezinu završetku fotografije poklonila Dječjem vrtiću Latica, a danas je u Multimedijalnoj dvorani Dječjeg vrtića održano predavanje i radionica za mališane.

NATURA-JADERA poklonila Dječjem vrtiću Latica fotografije podmorskih motiva Đanija Iglića NATURA-JADERA poklonila Dječjem vrtiću Latica fotografije podmorskih motiva Đanija Iglića

Predavanje o ekologiji i podmorju održala je Kristina Krapić, stručna suradnica i edukatorica iz Natura-Jadera javne ustanove, a radionicu „Uvod u ronjenje“ održao je instruktor Đani Iglić iz Ronilačkog kluba Sv. Roko Bibinje. Djeca su s velikim zanimanjem pratila predavanje, aktivno sudjelovala u radionici i predavanju te znatiželjno postavljala pitanja. Bilo je lijepo primijetiti kako su djeca već imala dobro predznanje iz poznavanja morske flore i faune za što su prije svega zaslužne odgajateljice koje i inače provode ekološku edukaciju. Njihova želja za stjecanjem novog znanja poticaj je nastavku suradnje javne ustanove, udruge i dječjih vrtića.


Reci što misliš!