Kultura

Ne propustite izložbu ilustracija Tisje Kljaković Braić

Ne propustite izložbu ilustracija Tisje Kljaković Braić
Ivo Čagalj/Pixsell

Danas u Etnografskom muzeju u Zagrebu, Tisja Kljaković Braić će održati izložbu karikatura iz knjiga Oni. Riječ je o serijalu karikatura koji ju je proslavio i koji savršeno prikazuje dalmatinski mentalitet uz koji se mnogi mogu poistovjetiti. Tisja je izložbu najavila na svom Facebook profilu, kao i to da će karikature dobiti novo ruho.

Izložba karikatura Oni održava se u sklopu velikog izložbenog projekta Intimni prostori svakodnevice. Njega je Etnografski muzej pokrenuo 19. svibnja 2023., a trajati će do 25. svibnja 2025. godine. Osim same izložbe, Tisja će prezentirati i oslikane tanjure, majice i knjige, stoga je ne propustite posjetiti. Izložba se otvara danas u 19 sati u Etnografskom muzeju (Trg Mažuranića 14, Zagreb). Bit će otvorena do 22. rujna ove godine. Upravo u središtu umjetničkog propitivanja je svakodnevni život koji je ispunjen sitnicama, prepoznatljivim dnevnim rutinama i malim ritualima bračnog para, kao i osobnih razmišljanja autorice koji su ilustrirani na humorističan način karakterističan za dalmatinski mentalitet.

Podsjetimo, osim što je napisala roman U malu je uša đava, knjigu ilustracija Oni te knjigu za djecu Pita moja mama imate li jedno jaje, Tisja je i uspješna umjetnica kojoj slikarske izložbe nisu strane.

Prenosi Journal.hr

 


Reci što misliš!