Kultura

Veliki Tabor, omiške fortifikacije, šibenske tvrđave...

Noć tvrđava 10. svibnja u sedam europskih zemalja

Noć tvrđava 10. svibnja u sedam europskih zemalja

Sedam europskih zemalja na ovogodišnjoj Noći tvrđava: Slobodan ulaz za posjetitelje, koncerti, radionice, evo detalja za 10. svibnja!

Noć tvrđava i treću godinu zaredom povezat će utvrde, bedeme i dvorce u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Crnoj Gori, Srbiji, Češkoj i Ukrajini! Manifestacija u organizaciji šibenske Tvrđave kulture i partnera bit će održana 10. svibnja na svim lokacijama istovremeno uz niz programa za posjetitelje!

Sudionici su i ove godine pripremili raznovrsne, edukativne i zabavne sadržaje na više od 40 lokacija u sedam zemalja. Stari grad Dubovac, dvorac Pejačević, Trakošćan, Dvor Veliki Tabor, omiške fortifikacije, četiri šibenske tvrđave, dubrovačke tvrđave, Kninska tvrđava i tvrđava Klis, samo su neke od lokacija koje su prijavile svoje programe.

Bogat program u Hrvatskoj i Europi uključuje edukativne radionice, izložbe, predavanja, stručna vodstva, koncerte, projekcije i slobodan ulaz za posjetitelje. Budući da pojedini programi i lokaliteti imaju ograničen broj sudionika, građani se na vrijeme mogu informirati o programima koji ih zanimaju i načinu sudjelovanja na web stranici manifestacije Noć tvrđava.

Spomenimo, ideja o organizaciji Noći Tvrđava potekla je iz Šibenika prije tri godine. Tada su, uz hrvatske gradove, sudjelovale još BiH i Crna Gora. U međuvremenu su se manifestaciji u organizaciji Tvrđave kulture i partnera priključili gradovi u Crnoj Gori, Sloveniji, Srbiji, Ukrajini i Češkoj pa ove godine očekujemo najbogatiji program do sad. 

Noć tvrđava tako uspješno ujedinjuje fortifikacijske lokalitete u Europi, obogaćuje kulturno-turističku ponudu u predsezoni i podiže svijest o potencijalu kulturne baštine. Da je event prepoznat na međunarodnom nivou pokazuje podrška udruženja EFFORTS (European Federation of Fortified Sites) i FORTE CULTURA koje su Noć tvrđava, uvrstile u European Fortress Summer Event


Reci što misliš!