Kultura

osam škola

U Gradskoj knjižnici otvara se izložba "Županijom skitamo, jedni drugima čitamo!"

U Gradskoj knjižnici otvara se izložba

Slikovnice, stripovi i čestitke će biti izloženi u Spoju s Odjelom za mlade Gradske knjižnice Zadar od 16. do 21. travnja.

U sklopu projekta „Val Volonterstva“ osnovana je Mreža školskih volonterskih klubova u koju se uključilo 16 osnovnih i srednjih škola te đački dom s područja Zadarske županije. Osnovna svrha Mreže je razmjena ideja te pružanje uzajamne podrške među školskim koordinatorima volontera. 

a09d6a04ecace2f364007d25ff739690.jpg?ranSvi uključeni u Mrežu redovno u svojim školama i domovima provode razne volonterske i humanitarne aktivnosti. S ciljem promocije volonterstva u našoj županiji Mreža je provela zajedničku volontersku akciju pod nazivom „Županijom skitamo, jedni drugima čitamo!“.

U manifestaciju se uključilo osam škola koje su Valentinovo obilježile na poseban način, a to su: Prirodoslovno-grafička škola Zadar, Gimnazija Franje Petrića Zadar, Osnova škola Šime Budinića, Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje, Osnovna škola Petra Zoranića Jasenice, Osnovna škola „Petar Lorini“ Sali, Osnovna škola Privlaka i Srednjoškolski đački dom Zadar.

Stariji učenici su mlađim učenicima i vrtićkoj djeci te korisnicima Doma za odrasle osobe Sv. Frane čitali zanimljive i poučne priče koje su odabrale njihove nastavnice i odgajateljice ili su ih pak sami napisali. Osim samog čitanja, održane su i kreativne radionice gdje su sudionici imali priliku izraziti svoje dojmove o pročitanim djelima kroz crtanje i pisanje.

Iz toga su proizašli razni radovi kao što su slikovnice, stripovi i čestitke koji će biti izloženi u Spoju s Odjelom za mlade Gradske knjižnice Zadar od 16. do 21. travnja.

Svi zainteresirani pozvani su da posjete izložbu u navedenom razdoblju, u radnom vremenu knjižnice. Svečano otvorenje izložbe, u kojem će sudjelovati i autori radova, predviđeno je u utorak, 16. travanja, u 10:00 sati. 

Ova aktivnost provedena je u sklopu projekta „Val volonterstva“ Volonterskog centra Zadar, financiranog sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.


Reci što misliš!