Kultura

10. travnja

Kino zona: U srijedu pogledajte remek djelo ''Happy Together'' Wong Kar-Waia

Kino zona: U srijedu pogledajte remek djelo ''Happy Together'' Wong Kar-Waia

Iz neonom obojenih ulica Hong Konga i svijeta mladih izopćenika, Wong Kar-Wai nas u srijedu 10. travnja vodi u Argentinu gdje kroz njegovo još jedno remek-djelo, romantičnu gay dramu ''Happy Together'', pratimo turbulentan odnos prokletih ljubavnika.

Lai i njegov dečko Ho iz Hong Konga stižu u Argentinu u potrazi za boljim životom. Njihova iznimno svadljiva veza uskoro se pretvara u nasilan odnos te rezultira nebrojenim prekidima i pomirdbama.

Kada se Lai sprijatelji s drugim muškarcem Changom, on uviđa uzaludnost nastavka svoje veze s promiskuitetnim Hoom. Chang se, međutim, nalazi na svom vlastitom putovanju pa se Lai i Ho uskoro pronađu daleko od kuće, očajnički usamljeni…

Do filma ''Happy Together'' Wong Kar-Wai se među kritikom, gledateljima i strukom već dobrano profilirao kao krajnje inovativan redatelj čiji narativi stvaraju savršenu koheziju s naglašenom stilizacijom, upečatljivom kamerom, glazbom, a nerijetko i eksperimentalnim filmom.

Ovo je pak koherentniji, iskreniji film od Wongovih prijašnjih, bez gubitka prepoznatljivog stila i drskosti njegovih ranijih ostvarenja. ''Happy Together'' je savršena studija o ljubavi, tuzi, odnosima i marginalizaciji.

Uz niz domicilnih i međunarodnih priznanja film je Wong Kar-Waiju donio i nagradu za najboljeg redatelja na prestižnom festivalu u Cannesu, a izuzev njegove perfektne režije i već spomenute kamere i produkcijskog dizajna, kritika je najviše hvale uputila i glumačkoj postavi koju predvode Leslie Cheung i Chang Chen, odnosno, Kar-Waijev omiljeni glumac, Tony Leung Chiu-wai.

''Happy Together'' je na rasporedu u srijedu 10. travnja s početkom od 18h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice po cijeni od 4 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

*Ulaznice se mogu i rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade "Kultura nova", a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.


Reci što misliš!