Kultura

Objavljeni rezultati natječaja

Na 2. Festivalu glazbe "Glas kantautora" nastupit će 15 natjecatelja

Na 2. Festivalu glazbe
Bojan Bogdanić

Članovi užeg organizacijskog odbora izabrali su 15 kantautora koji će 26. rujna nastupati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače

Iako je u raspisanom natječaju za 2. Festival glazbe “Glas kantautora” Zadar 2024. bilo najavljeno da će se rezultati objaviti 1. travnja udruga “Stihovi i Note” organizator festivala zbog velikog broja prijava objavila ih je ipak kasnije, i to tek s današnjim danom.

Kako saznajemo od Vesne Benić, umjetničke ravnateljice i idejnog pokretača ovog festivala, razlog tome je bio što su ove godine zaprimili veliki broj prijava, točnije 39 kantautora prijavilo je svoje pjesme.

Članovi užeg organizacijskog odbora izabrali su 15 kantautora koji će 26.09. nastupati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače i to:

1.   Anđela Grubišin Ković –„Revival“ - Tribunj

2.   Ninna Viguc & E.H.O. –„Balada“ – Zagreb

3.   Davor Solanović –„U hladu mog bonsaija“ – Osijek

4.   Ivan Ivanišević – „Vlakovi“ – Split

5.   Karla Miletić- „Lice u ogledalu“ Zadar

6.   Lana Škrgatić Puž –„Slobodna“ Zagreb

7.   Lucas –„Svejedno“ -Dubrovnik

8.   Mario Markešić Maneto –„Igra bez imalo stila“ -Duga Resa

9.  Mateo Jović –“Molitva dobrom anđelu” – Zadar

10. Petar Nižić&BackBeat – „Nestala bez traga“ – Split

11. Dražen Čuturić –“Sviraj gitaro” - Zagreb

12. Robert Grgić – “Tajne zore” - Stuttgart

13. Estera Stojko -Tražim te”  Logatec /Slovenia

14. Valter Milovan Maer – “Volio bih te sresti” – Pula

15. Cansambl –“Stvari ljeta” – Novi Vinodolski

Na festivalu se izvodi šansona, pop, rock glazba i natjecateljskog je karaktera. Dodijelit će se nagrada za najbolji tekst, nagrada za najbolju glazbu, nagrada za najbolju interpretaciju i nagrada “Glas kantautora”. Na pozornici kantautori će nastupati u kombinacijama solo, duo, trio ili kvartet. Sva izvođenja će biti u unplugged verziji (elektro akustični instrumenti).

Organizatori će za pozornicu osigurati razglas i elektro klavir. Podsjetimo se prošle godine nagradu za međunarodni 1. Festival glazbe “Glas kantauora” Zadar 2023 osvojila je Lana Škrgatić Puž za skladbu “Samo u tami”. Lana je svestrana vrhunska umjetnica, multiinstrumentalistica, svira saksofon flaute i klavijature. Profesorica je glazbene kulture u ''The American International School of Zagreb'' Lanu je pratila Tea Mišković na bas gitari i Ivan Puža na cahonu.

A tko će osvojiti ove godine glavnu nagradu “Glas kantautora” to će odlučiti stručni ocjenjivački žiri na sam dan održavanja festivala.

Ravnatelj festivala Davor Petrović i umjetnička ravnateljica Vesna Benić zahvaljuju svima koji su poslali svoje prijave, a kantautore  koji nisu odabrani ohrabruju da nastave sa svojim kreativnim glazbenim stvaralaštvom i poručuju kako ovim putem čestitaju izabranim.


Reci što misliš!