Kultura

dies academicus 2024

Predstavljena slikovnica Mirisi i okusi geografskih otkrića

Predstavljena slikovnica Mirisi i okusi geografskih otkrića

Svečano obilježavanje Dana Sveučilišta u Zadru završeno je sinoć, 27. ožujka, u Samostalnoj narodnoj knjižnici u Gospiću, u organizaciji Odjela za nastavničke studije, predstavljanjem slikovnice „Mirisi i okusi geografskih otkrića“ urednice izv. prof. dr. sc. Jadranke Brkić-Vejmelke.

U prepunoj gradskoj knjižnici okupljenim su se uzvanicima prigodno obratili rektor Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Josip Faričić te prorektorica za organizaciju, ljudske potencijale i izdavaštvo izv. prof. dr. sc. Lena Mirošević. Svečanosti su nazočili i svi ostali prorektori kao i rektorova pomoćnica za kvalitetu.

Slikovnicu „Mirisi i okusi geografskih otkrića“, objavljenu u sklopu izdavačke djelatnosti Sveučilišta u Zadru koncem prošle godine, izradile su studentice Učiteljskog studijskog programa u Gospiću, sada magistre primarnog obrazovanja: Andrea Selec, Anja Rajak, Lucija Artić, Nikolina Marković, Katarina Rukavina, u sklopu nastave metodike prirode i društva, pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Brkić-Vejmelke.

Slikovnicu su predstavili recenzenti prof. dr. sc. Zoran Curić s Geografskog odsjeka Prirodoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, izv. prof. dr. sc. Sanja Vrcić-Mataija s Odjela za nastavničke studije Sveučilišta u Zadru te urednica izv. prof. dr. sc. Jadranka Brkić-Vejmelka. U ime studentica, autorica slikovnice, nazočnima se obratila Andrea Selec, mag. prom. educ., zahvalivši se na iznimnoj mogućnosti sudjelovanja u ovom projektu.

Ulomke iz slikovnice – odabrane zagonetke, čitali su učenici Osnovne škole dr. Jure Turića iz Gospića, pod mentorstvom svoje učiteljice Ane Nikšić.

Svečanost predstavljana slikovnice svojim su pjevačkim nastupom uljepšali i oplemenili članovi studentskog pjevačkog zbora Degenija, predvođenog korepetitorom doc. art. Tvrtkom Sarićem, koji su otpjevali šest prigodnih skladbi pridonoseći umjetničkoj multikulturalnosti predstavljanja slikovnice koja kroz biljni svijet tematizira sve kontinente na djeci zanimljiv način.


Reci što misliš!