Kultura

mjesec frankofonije

Larry Tremblay u Zadru predstavlja roman nadahnut životom Francisa Bacona

Larry Tremblay u Zadru predstavlja roman nadahnut životom Francisa Bacona
cbc

Larry Tremblay, ugledni kanadski autor francuskog jezičnog izraza gostuje u Gradskoj knjižnici Zadar u utorak, 26. ožujka u sklopu obilježavanja mjeseca frankofonije.

Susret, koji počinje u 18 sati u središnjem odjelu, organizira Veleposlanstvo Kanade u Republici Hrvatskoj, izdavačka kuća Leykam international te Odjel za francuske i frankofonske studije Sveučilišta u Zadru u sklopu obilježavanja mjeseca frankofonije.

Larry Tremblay (1954.) suvremeni je kanadski dramatičar, romanopisac, pjesnik, kazališni redatelj i profesor kazališne umjetnosti na Sveučilištu u Montrealu. Od 80-tih godina 20. stoljeća do danas napisao je tridesetak dramskih tekstova koji su prevedeni na desetke jezika i postavljeni na brojnim svjetskim kazališnim pozornicama. 

Pored nekoliko zbirki pjesama i kratkih priča, objavio je i sedam romana, među kojima je najistaknutiji L’Orangerie (Pod krošnjom naranče). Dobitnik je brojnih nagrada.

Tremblay je autor na hrvatski jezik prevednih naslova "Pod krošnjom naranče" (Hena com, 2021., prev. Duška Gerić Koren) i "Posljednja slika ljubavi" (Leykam international, 2023., prev. Mirna Sindičić Sabljo).

Upravo njegov posljednji roman "Posljednja slika ljubavi", nadahnut životom irskog slikara Francisa Bacona i njegovom vezom s ljubavnikom, bit će predstavljen u Zadru.


Reci što misliš!