Kultura

u srijedu, 13.ožujka

Kino Zona donosi hrvatsku kino premijeru posljednjeg filma legendarnog Kena Loacha i reprizira oscarovski Poor things

Kino Zona donosi hrvatsku kino premijeru posljednjeg filma legendarnog Kena Loacha i reprizira oscarovski Poor things

Ove srijede su u Kino Zoni za vas ponovno pripremili dvostruki program i to uz reprizno prikazivanje oscarovskog laureata ''Poor Things'' kroz manifestaciju 'Oscar revija' te hrvatsku kino premijeru posljednjeg filma legendarnog redatelja Kena Loacha, ''Stari hrast''.

''Poor Things'' kazuju nevjerojatnu priču o fantastičnoj evoluciji Belle Baxter, mlade žene koju je vratio u život briljantni i neortodoksni znanstvenik dr. Godwin Baxter. Isprva pod utjecajem svojeg tvorca, kasnije i razvratnog odvjetnika Duncana, Bella s vremenom postaje slobodna od predrasuda svog vremena i postojana u namjeri da se zalaže za jednakost i oslobođenje… 

Režiju ovog višestruko nagrađivanog filma potpisuje grčki autor Yorgos Lanthimos, dok glumačku ekipu predvode Oskarom nagrađena Emma Stone, Mark Ruffalo i Willem Dafoe.  

Isti dan je s početkom od 20.30h na rasporedu i posljednji film britanskog autora Kena Loacha, ''Stari hrast''.  

Budućnost posljednjeg puba, ''Stari hrast'', smještenog u selu u sjeveroistočnoj Engleskoj, kojeg nakon zatvaranja rudnika ljudi postepeno napuštaju, postaje upitna. Kuće su jeftine i dostupne, što ga čini idealnim mjestom za sirijske izbjeglice…  

Veliki britanski redatelj Ken Loach (''Kes'', ''Zemlja i sloboda'', ''Vjetar koji povija ječam''…) u svom najnovijem filmu ''Stari hrast'' za kojeg tvrdi da je ujedno i posljednji naslov njegova šest desetljeća dugog stvaralaštva radnju smješta na sjeveroistoku Engleske, u okrugu Durhama u 2016. godinu – inače nultu godinu Brexita – te fokus stavlja na porastu desnog ekstremizma koji se javlja kao odgovor na dolazak izbjeglica iz Sirije i drugih ratom razorenih zemalja. ''Stari hrast'' beskompromisna je drama vođena bijesom, empatijom i neugašenim idealizmom, krajnji dokaz da Loach nikada nije zastranio od svojih uvjerenja.  

''Poor Things'' je na rasporedu u srijedu 13. ožujka s početkom od 18h, a od 20.30h gledamo ''Stari hrast''. Projekcije će se održati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice po cijeni od 4 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

*Ulaznice se mogu i rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade "Kultura nova", a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

 


Reci što misliš!