Kultura

'opera perduta'

Tri sjajne zadarske glazbenice oduševile mnogobrojnu publiku

Tri sjajne zadarske glazbenice  oduševile mnogobrojnu publiku
Đon Sereći

Spektakularnu koncertnu večer priredile su sinoć tri sjajne glazbenice – Nela Šarić, Nera Gojanović i Gordana Pavić – u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru na koncertu nazvanom “Opera perduta”.


Publika je višeminutnim pljeskom ispratila glazbenice, i na taj način iskazala svoje oduševljenje jedinstvenim glazbenim doživljajem.

Ugledna glazbena urednica i komentatorica Marija Barbieri navela je kako je  „Iznimno vrijedna zamisao da se na opernim koncertima izvode odlomci iz djela koja u nas nisu uopće izvođena, ili ih se eventualno moglo čuti na nekom davnom gostovanju. Prigoda je to da se iz velikog opusa velikih skladatelja predstave i vrijedni odlomci iz njihovih, u nas, zapostavljenih djela.“

'Opera perduta' u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru 'Opera perduta' u izvedbi tri sjajne zadarske glazbenice

Zadarska sopranistica Nela Šarić magistrirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Cynthije Hansel Bakić te na Velškoj Međunarodnoj akademiji. Usavršavala se kod renomiranih umjetnika i dobivala nagrade na uglednim međunarodnim natjecanjima.

Mezzosopranistica Nera Gojanović također je studirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i magistrirala u klasi primadone Nelli Manuilenko te još kao studentica ostvarila zapažene rezultate.

Gordana Pavić je rođena u Zadru gdje je stekla  srednjoškolsko glazbeno obrazovanje, a diplomski i poslijediplomski studij je završila na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, na klavirskom odsjeku u klasi prof. Jakše Zlatara. Životni i profesionalni put nastavila je u Šibeniku gdje je profesorica klavira u zvanju profesor mentor  u Glazbenoj školi Ivana Lukačića.


Reci što misliš!