Kultura

zkz

Nikola Marinković predstavio zvučnu knjigu La verdad verdadera

Nikola Marinković predstavio zvučnu knjigu La verdad verdadera

28. rujna, u Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar, održano je predstavljanje tiskane i zvučne verzije romana La verdad verdadera, cijenjenog zadarskog autora i studenta Nikole Marinkovića.

Projekt je to nastao u suradnji autorove izdavačke kuće Diligo-liber iz Zagreba i Znanstvene knjižnice Zadar.

Autor je i ovom prilikom istaknuo kako se radi o snažnoj obiteljskoj sagi, romanu s modernim elementima te se zahvalio knjižnici na ostvarenju želje da knjiga bude dostupna svima, kao i nakladnicima koji pozorno prate njegov napredak.

Nikola Marinković rođen je u Zagrebu, živi u Zadru, prvostupnik je Hrvatskog jezika i književnosti i student završne godine Novinarstva i odnosa s javnošću. S obzirom na to da je osoba invaliditetom, korisnik je Čitaonice prilagođene osobama s invaliditetom Znanstvene knjižnice Zadar. Ishod tih posjeta je ideja za zvučno izdanje njegovog romana koja se dogodila spontano, a najviše željom samog autora koji je želio približiti sadržaj romana osobama koje imaju problema s vidom, odnosno slabovidnim i slijepim osobama.

Kako nastaju zvučne knjige i kako su tekle pripreme za ovu zvučnu knjigu više nam je rekao Brajen Dragičević djelatnik Čitaonice prilagođene osobama s invaliditetom Znanstvene knjižnice Zadar, a realizaciju samog projekta uvelike su pomogli Marijana Senkić-Klapan v.d. ravnatelja Znanstvene knjižnice Zadar, mr. sc. Miro Grubić i Tomislav Blažević, diplomirani knjižničar.

Knjigu su čitali za potrebe zvučne knjige u Zvučnom studiju Znanstvene knjižnice Zadar: Nataša Perić, Vito Sikirić, Ivona Kovačević, Vana Đapić te sam autor. U ime sudionika na stvaranju zvučnog izdanja govorio je i Vito Sikirić koji je podijelio dojmove o sudjelovanju na spomenutom projektu kao i dojam o samoj knjizi.

S web-stranice autora nikolamarinkovic.com se za potrebe promocije pustilo 50. poglavlje. Nekoliko riječi o autoru i samom romanu rekao je i profesor Ivica Antić koji je pročitao nekoliko ulomaka.

Na kraju treba istaknuti da se audio kopije romana mogu zadužiti u samoj Znanstvenoj dok se fizičke kopije romana mogu kupiti u knjižarama Menart i Hoću knjigu kao i na njihovim web-trgovinama.

Nikola će u prosincu imati i promociju u Hoću knjigu u Zagrebu, tako da će se za njega sigurno još čuti.

 

 


Reci što misliš!