zadarski autor
Želimir Periš i Gracija od čempresa u finalu nagrade “Štefica Cvek”
Želimir Periš i njegova friška zbirka priča Gracija od čempresa u finalu su nagrade “Štefica Cvek”.
Dodela regionalne nagrade Štefica Cvek organizira se uz podršku
Zaklade Kultura nova, u sklopu projekta Svijet oko nas.
Proglašenje će biti na festivalu književnosti Krokodil.
U finalu su sljedeći autori:
Ana Avramovska, Vodena tijela (roman, Паблишер, 2022.)
Dunja Matić, Mirovanje (roman, V.B.Z., 2022.)
Maja Solar, A htela sam (zbirka poezije, Enklava, 2022.)
Olja Savičević Ivančević, Ljeta s Marijom (roman, Fraktura,
2022.)
Selma Asotić, Reci vatra (zbirka poezije, Buybook, 2022.)
Stefan Alijević, Noćni autobus (zbirka priča, Или-Или,
2022.)
Želimir Periš, Gracija od čempresa (zbirka priča, OceanMore,
2022.)
Vezane vijesti
-
Jedan od najpoznatijih hrvatskih hip hop izvođača, poznat po raznovrsnom stilu i energičnim nastupima s bendom, vraća se u Zadar i otvara treću sezonu Urbofon Live programa.
-
Policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kaznena djela Prisila prema službenoj osobi i Prijetnja.
-
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) objavila je novu brošuru ''Ključevi sigurnog interneta“ tiskanoj u nakladi od 50.000 primjeraka koja je već dostavljena u 1024 osnovne škole i bit će podijeljena učenicima petih razreda.
Izdvojeno
-
E ovo je bila jedna luda vožnja od filma! Aaron Schimberg je ime za kojeg mnogi vjerojatno nisu nikad ni čuli i to im nitko ne može zamjeriti, ali uvjeren sam kako nakon gledanja ovog nadrealnog iskustva to više neće biti činjenica
-
Rak vrata maternice spada u one vrste raka koji se mogu u najvećem broju slučajeva spriječiti ranim otkrivanjem i liječenjem premalignih promjena. Zbog toga nijedna žena ne bi smjela u današnje vrijeme umrijeti od raka vrata maternice, ukoliko se redovito provode ginekološki pregledi i bolest otkrije na vrijeme.
-
-
Prirodno ljute namirnice izvanredno su ljekovite – zahvaljujući tvarima koje im daju prodoran miris i okus. Primjerice, luk je, zajedno s češnjakom, dobro ostaviti da nakon rezanja malo ''odstoji''.
Reci što misliš!