Kultura

Biennale Novog pokreta.

Tijelo i društvo - predavanje Marije Šćekić na Odjelu za sociologiju

Tijelo i društvo - predavanje Marije Šćekić na Odjelu za sociologiju

31. svibnja 2023, od 10 h, na Odjelu za sociologiju unutar kolegija "Tijelo i društvo" docentice dr.sc Željke Zdravković, održati će se predavanje pod istoimenim nazivom pod vodstvom koreografkinje Marije Šćekić, autorice projekta Biennale Novog pokreta.

Predavanje će predstaviti osnovne pravca djelovanja Umjetničke organizacije Histeria Nova čiji je rad već puna dva desetljeća fokusiran na interdisciplinarna istraživanja i specifične suradnje autorice s lokalnim stanovništvom odabranih lokaliteta Republike Hrvatske.

Poseban naglasak bit će stavljen na rad Marije Šćekić u Starigradu-Paklenici (suradnja s Nacionalnim parkom Paklenica), u Šibeniku (suradnja s Udrugom Aurora koja brine o djeci s cerebralnom paralizom i osobama s drugim tjelesnim oštećenjima) te radu na području grada Zadra (provedba programa Škole prirodnog pokreta u ustanovama za psihosocijalnu i terapijsku pomoć).

Također, biti će kratko riječ i o projektu Meld / Moving Bodies koji je u tijeku pripreme a odnosi se na suradnju Histeria Nove i Narodnog muzeja Zadar u 2024.g

Predavanje sadrži mnoštvo zanimljivih audio i video zapisa a osim studenata sociologije, namijenjeno je i studentima pedagogiju, jezika, filozofije i sl.

Organizator: dr.sc. Željka Zdravković
Odjel za sociologiju, Sveučilište u Zadru
 


Reci što misliš!