Kultura

Zlarin

Hrvatska će dobiti centar koralja

Hrvatska će dobiti centar koralja

Svečano otvaranje Hrvatskog centra koralja Zlarin organizira se u četvrtak 1. lipnja. Program otvaranja počinje u 12 sati.

Predstavnici medija do otvaranja u 12 sati moći će se smjestiti u press corneru, neometano obići i snimiti obnovljenu Kuću Kažerma u kojoj je prezentirana bogata povijest zlarinskog koraljarstva i Kuću Šare koja će po otvaranju biti sastavni dio kulturnog i društvenog života Zlarina te smještajni objekt.

Okupljenim uzvanicima obratit će se Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik, Javne ustanove u kulturi koja će upravljati novootvorenim centrom, Gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika Petar Mišura i Ante Beban, zlarinski koraljar koji će 31. svibnja napuniti 102 godine života.

Nositelj projekta Hrvatski centar koralja Zlarin je Grad Šibenik, a ukupna vrijednost projekta je 24.127.147,50 kuna.

Partneri na provedbi su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim dijelovima prirode Šibensko-kninske županije – Priroda, Turistička zajednica Zlarin i Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 22014.-2020".