Kultura

#književnost

Čegec, Karuza, Mićanović: "Tri krokodila" na prvom zadarskom LITaf festivalu

Čegec, Karuza, Mićanović:
Iva Pejković

Kada spojite "tri krokodila" poput Branka Čegeca, Miroslava Mićanovića i Senka Karuze, onda znate da ćete imati odličan književni susret! U Zadru je započeo festival LITaf, kojega su pokrenule studentice.

Službeno otvorenje festivala koji se odvija pod egidom "počeci" održano je na Sveučilištu u Zadru, a opuštenija atmosfera je nastavljena programom u dvorištu Gradske knjižnice Zadar.

Tamo smo mogli čuti kako ova tri pisca zapravo započinju svoj dan - čuju se svaki dan (!), koliko su važni jedan drugome ne samo kao prijatelji već i kolege u svijetu domaće književnosti i njezine vitalnosti.

Sva trojica redoviti su gosti književno umjetničkih sajmova, festivala, susreta, a čuli smo i kako su nastale njihove priče putem moderne tehnologije - whatsapp grupe. Sam krokodil je preparirani primjerak, koji je imao bitnu ulogu na jednom od putovanja Čegeca i Mićanovića.

Susret je moderirao Sven Popović, koji je pokušao otkriti koja je verzija priče najbliža istini. Je li mu to pošlo za rukom? Nismo sigurni! Ali to nije ni važno. Ova tri autora posebna su svatko na svoj način i nećete pogriješiti ako ih "odaberete" za svoje sljedeće uživanje u literaturi!

Program LITaf festivala se nastavlja u petak i subotu (vidi Instagram).

Organizatorice festivala su Anja Glavinić, Patricia Jurišić i Marina Veverec – studentice druge godine diplomskog studija engleskog jezika i književnosti (modul književno prevođenje).
 


Reci što misliš!