Kultura

18. svibnja

Međunarodni dan muzeja u Arheološkom muzeju Zadar

Međunarodni dan muzeja u Arheološkom muzeju Zadar
Iva Perinčić

Arheološki muzej Zadar sa zadovoljstvom vas poziva da se pridružite na početku jedne sasvim nove priče kojom započinju ovogodišnji program obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, priče o Pinelu i Kukici.

Program započinje u četvrtak, 18. svibnja 2023. u 12 sati, predstavljanjem maskota Arheološkoga muzeja Zadar, Pinela i Kukice, te članske iskaznice Arheološkoga muzeja Zadar, Muzejske družine „Pinel i Kukica“.

 

Prva je to družina u Muzeju, a osnovana je za sve željne istraživačkih dogodovština u Muzeju i izvan njega. I zato, ako želite sudjelovati u arheološkim poduhvatima i pritom ostvariti i neke svoje vlastite, postanite članom družine. 

U programu predstavljanja sudjeluju: muzejska pedagoginja Jelena Vekić Bašić, autorica programa, Marin Franić, Tvornica mašte, autor ilustracija, viša voditeljica odnosa s javnošću Marina Brkić, ujedno i moderatorica programa, te voditeljica marketinga Donata Smokrović.

 

Istoga dana posjetiteljima je omogućen slobodan ulaz u Arheološki muzej u Zadru od 9 do 17 sati te u Muzej ninskih starina AMZd u Ninu od 9 do 14 sati.

Toga dana muzejske publikacije bit će dostupne po 50% sniženim cijenama.

 

Program obilježavanja Međunarodnog dana muzeja završit će u četvrtak, 1. lipnja 2023., radionicom „Pinel i Kukica u Ninu“ koja će se održati u Muzeju ninskih starina AMZd s početkom u 10 sati.

Voditeljica radionice je Jelena Vekić Bašić.


Reci što misliš!