Kultura

vakula

"Kapljičasta" i "Vremenaste igre" - nova meteoslikovnica i meteopredstava

Goran Kovacic/PIXSELL

Naklada Vakula s ponosom predstavlja ne samo "Kapljičastu" - 5. meteoslikovnicu iz serije "Vremenaste priče", nego i na njoj temeljene "Vremenaste igre" - novu predstavu za djecu Malog teatra.


Premijere predstave će biti u kazalištu KNAP na zagrebačkoj Peščenici:
16. 5. 2023. u 19:00 sati
17. 5. 2023. u 11:30 sati

Igor Baksa je dramaturg i redatelj predstave, te kao Tata Slikovnica - i glumac.
U predstavi još igraju u alternaciji Mirna Ostrošić i Tena Pataky,
a glazbu je pripremio Sebastian Doe.

Predstava je ostvarena uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba, te uz programsku suradnju Centra KNAP.

O predstavi

Od čega su napravljeni oblaci? Kako nastaje kiša? Kako se možemo igrati s vjetrom? U ovoj nezaboravnoj edukativnoj avanturi Tata Slikovnica odgovara na brojna pitanja koja muče Tetu Tenu / Tetu NeMirnu. Ona bi željela doprijeti do oblaka i igrati se s njima. Što je sve potrebno da bi se to ostvarilo, doznajte u čarobnoj meteorološkoj predstavi po slikovnicama Zorana Vakule.

Ovo je već treća predstava u suradnji Tate Slikovnice i Zorana Vakule, čime se stvara jedinstven kazališni serijal za djecu u Hrvatskoj, nezaobilazan u promicanju svijesti o okolišu i povezanosti prirode i čovjeka.

Objedinjujući dramsku, literarnu i glazbenu umjetnost, predstave Tate Slikovnice potiču djecu na čitanje, razvoj mašte i kreativnosti, te pomažu socioemocionalni i razvoj komunikacijskih vještina.
“Vremenaste priče” našeg poznatog meteorologa Zorana Vakule koje se javnosti predstavljaju kao serija slikovnica od kojih se svaka bavi određenim meteorološkim fenomenom. Priče zajedno čine izvrstan materijal za osvještavanje djece i mladih o pitanjima meteoroloških pojava, nego i o prirodi te ekologiji i klimatskim promjenama koje su neizostavni dio naših života.


Reci što misliš!