Kultura

utorak, 16. svibnja

Večernji talk show u GUMA baru: Judita Franković i Kristian Novak gosti Želimira Periša

Večernji talk show u GUMA baru: Judita Franković i Kristian Novak gosti Želimira Periša
Adrijana Vidić

U utorak, 16. svibnja u GUMA Baru s početkom u 20 sati održat će se večernji talk show oceana, mora i čempresa na kojem će gostovati Judita Franković Brdar i Kristian Novak a domaćin je Želimir Periš.

Domaćin Želimir Periš, povodom objave svoje nove knjige "Gracija od čempresa" ugostit će Kristiana Novaka i Juditu Franković Brdar pa s njima popričati o svakodnevnim izazovima s kojima se suočavaju u svojim karijerama, te podijeliti svoja iskustva iz svijeta umjetnosti.

Saznat ćemo što se događa iza kulisa spisateljske i glumačke profesije, što se više voli: knjiga ili film i koju stranu gosti zauzimaju u sukobu simbola Gracije i Čempresa ili definicija oceana i mora.

Kristian Novak, književnik je i jezikoslovac, karatist i zborski pjevač. Autor je bezvremenskih romana koji su redefinirali i revitalizirali popularnost hrvatske književnosti: "Črna mati zemla" iz 2013. i "Ciganin, ali najljepši" iz 2016. Nakon duge pauze, ove godine vraća se s novim romanom o kojem će posjetitelji možda imati priliku čuti riječ ili dvije.

Judita Franković Brdar, kazališna je i filmska glumica, zvijezda filmova i serija: "Sonja i bik", "Izbrisana", "Počivali u miru", još uvijek je se može gledati na velikom platnu u filmovima: "Dnevnik Pauline P." i "Punim plućima". Nezaboravne su njene uloge u kazalištu: "Titon", "Važnije polovice", "Mjesec dana na selu", "Potpuni stranci", te nedavna premijera u kojoj je utjelovila naslovnu junakinju Yermu u drami Federica Garcíje Lorce.

Želimir Periš, zadarski je spisatelj, autor "Mladenke kostonoge" iz 2020. godine, romana čija je čitanost i popularnost slomila autora pa se javnosti iskupljuje s novom knjigom "Gracija od čempresa", a posjetitelji će kao poseban čin ljupkosti i milosti (tj. gracije) imati priliku kupiti istu knjigu.

Večer plovi na valovima nakladničke kuće OceanMore, a izvodi se u programu književnog festivala Petrovo uho u organizaciji Zadarskih pisaca.

Ulaz je slobodan.


Reci što misliš!