Kultura

U kolijevci njemačke kulture

Ivan Repušić bit će šef dirigent Staatskapelle u Weimaru

Ivan Repušić bit će šef dirigent Staatskapelle u Weimaru
Promo

U kolijevci njemačke kulture Weimaru, od sezone 2024./2025., Zadranin, dirigent, Ivan Repušić, postao šef dirigent Staatskapelle! Istodobno, neumorno i neizostavno vodi Zadarski komorni orkestar.


- S velikim zadovoljstvom objavljujemo da je maestro Ivan Repušić imenovan šefom dirigentom Staatskapelle Weimar od sezone 2024./25.

Maestro Repušić iznimno je počašćen pozivom da vodi jedan od najuglednijih njemačkih orkestara, a ujedno i jedan od najstarijih europskih orkestara, u čijoj se višestoljetnoj povijesti nalaze velika imena europske umjetničke glazbe, poput J. S. Bacha, F. Liszta i R. Straussa. Raznovrstan koncertni program Staatskapelle, jezgre bogate "Weimarske kulturne mreže", sastoji se od vrhunske serije simfonijskih koncerata, filmskih i komornih koncerata, širokog spektra glazbeno-obrazovnih programa za obitelji i škole te ljetne večeri otvorenih koncerata.

Ne zaboravimo ni da je rodni grad Orkestra stari rezidencijalni grad Weimar, koji je kroz povijest okupljao neke od vodećih ličnosti njemačke književnosti i kulture poput Ch. M. Wieland, J. W. Goethe, J. G. von Herder i F. Schiller.
 


Reci što misliš!