Kultura

svečana dvorana sveučilišta

Koncert učenika Elizabet Novak

Koncert učenika Elizabet Novak

U utorak, 28. ožujka u Zadru nastupaju učenici Elizabet Novak. Novak je diplomirala 1981. godine u klasi redovnog profesora Vladimira Krpana na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Usavršavala se u Londonu kod pijanista Johna Lilla, te na Međunarodnoj ljetnoj školi u Grožnjanu kod čembalistice Cremilde Maria de Oliveira Rosado Fernandes Doderer i orguljaša Gerharda Doderera. 

Od 1987. do 2006. godine aktivna je članica Zadarskog komornog orkestra kao čembalistica. U proljeće 1982. počinje raditi kao nastavnica klavira u Glazbenoj školi Blagoje Bersa u Zadru gdje ostaje do mirovine 2022. godine. 

Od 2008. do 2014. godine radi kao vanjska suradnica u Osnovnoj glazbenoj školi sv. Benedikta u Zadru. U siječnju 2015. godine stiče zvanje profesora mentora. U svojoj pedagoškoj karijeri odgaja niz generacija pijanista, od kojih su mnogi danas profesionalni glazbenici i pedagozi. 

Najistaknutiji od njih, Kristina Kanjer, Martina Stipčević Petani, Antonija Šoša Ledenko, Jurica Šoša, Mario Šoša i Ivan Štorić predstavit će se u Svečanoj dvorani Sveučilišta s početkom u 19:30 sati.


Reci što misliš!