Kultura

uz Skupnu izložbu HDLU Zadar

Vodeći hrvatski kritičar i pjesnik Milan Bešlić u Gradskoj loži

Vodeći hrvatski kritičar i pjesnik Milan Bešlić u Gradskoj loži

U organizaciji Narodnog muzeja Zadar i Udruge 3000 godina Za dar, u Gradskoj loži Narodnog muzeja, bit će predstavljena knjiga „Slagalice“, jednog od vodećih imena likovne i književne kritike, pjesnika Milana Bešlića

On je autor više od stotinu izložbi suvremenih hrvatskih autora, kao i više monografija, te kultnog djela „Oltar hrvatske domovine“.

U predstavljanju djela Milana Bešlića, uz samog autora, sudjeluju, gospođa dr. sc. Renata Peroš, ravnateljica Narodnog muzeja Zadar, izv. prof. dr. sc. Sanja Knežević, sa Sveučilišta u Zadru, i književnik i slikar Tomislav Marijan Bilosnić.

Pozdravna riječ  urednika i predsjednika Ogranka Matice hrvatske u Hvaru, izdavača knjige, velikana hrvatskog kiparstva Kuzme Kovačića.

Predstavljanje „Slagalica“ i Milana Bešlića upriličit će se u srijedu, 30. studenoga 2022. s početkom u 12 sati u Gradskoj loži, gdje je povodom proslave Dana Grada Zadra i blagdana svetog Krševana, upravo postavljena Skupna izložba HDLU Zadar, pa će cijenjeni posjetitelji moći uživati u dva značajna događaja za kulturnu scenu Zadra. 

 


Reci što misliš!