Kultura

dv Bodulić

"Ruksak (pun) kulture" u pašmanskom vrtiću

Otok Pašman

U sklopu projekta Ruksak (pun) kulture u Dječjem vrtiću Bodulić u Dobropoljani je 11. studenoga gostovala glazbena radionica „Pričom do glazbe, glazbom do govora“ koju je vodila gđa Mirna Snoj

Na radionici je sudjelovalo 33 djece mlađe i starije odgojne skupine te njihove odgojiteljice.

Projekt Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi jedinstven je umjetničko-edukativni program na državnoj razini koji su zajedno pokrenuli Ministarstvo kulture i medija i Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao dopunski program potpore kurikulumu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, javlja portal Otok Pašman.

Projekt omogućuje dostupnost umjetnosti i kulture djeci i mladima, razvijanje njihove estetske kulture te općenito senzibilizira djecu i mlade za područje umjetnosti i kulture. Cilj je da umjetnost i kultura budu jednako dostupne svoj djeci na području Republike Hrvatske.

Na glazbenoj radionici pašmanska vrtićka djeca upoznala su različite brojalice i pjesmice, svirali su brojalice na različitim instrumentima Orffovog instrumentarija, osluškivali tonove različite glasnoće i dubine odsvirane na sintesajzeru te su se skupa jako dobro zabavili.

Nakon završetka glazbene radionice odgojitelji s djecom imali su osvrt na održanu radionicu kroz metodički pristup u radu s glazbenim sadržajima te kako se glazbom i pokretom kroz različite aktivnosti u vrtiću može pomoći djeci bez obzira na njihove sposobnosti i mogućnosti.


Reci što misliš!