Kultura

večeras u 20 sati

Predstavljanje drugog izdanja Zbornika radova sa znanstvenog skupa o fra Bonifaciju Peroviću

Predstavljanje drugog izdanja Zbornika radova sa znanstvenog skupa o fra Bonifaciju Peroviću

Predstavljanje drugog izdanja Zbornika radova sa znanstvenog skupa o fra Bonifaciju Peroviću održat će se večaras s početkom u 20 sati u crkvi sv. Frane.

Zašto drugo izdanje koje nije uobičajeno za Zbornike? Još prije 25 godina Društvo Zadarskih Arbanasa organiziralo je znanstveni skup o svom znamenitom zemljaku fra Bonifaciju Peroviću. Stjecajem okolnosti Zbornik s tog skupa izašao je kao podlistak franjevačkog časopisa u malom broju primjeraka tako da nije dospio do svih onih osoba i institucija koje bi ga trebale imati.

63c98d61c1fc4776b8ef05c8728a303c.jpg?v=2Zahvaljujući nećacima fra Bonifacija, Krsti i Tomislavu Peroviću, koji su nakladnici i sponzori Zbornika, pred vama je drugo prošireno i obogaćeno izdanje Zbornika. U njemu je pored svih radova iz prvog izdanja i autobiografija fra Bonifacija Perovića.

Rođaci Tomislav Perović i Bernard Kotlar godinama surađuju na objavljivanju i očuvanju arbanaške tradicije u Zadru.

Tako su spletom okolnosti došli do originalne i izuzetno zanimljive knjižice fra Bonifacija o komunizmu napisane 1938. godine u kojoj on na jasan, plastičan i još uvijek aktualan način predstavio tu pogibeljnu ideologiju, odlučili su da bi bilo veoma korisno napraviti pretisak i te knjižice.

Stoga, pored predstavljanja drugog proširenog izdanja Zbornika, na promociji bit će predstavljena i knjižica Komunizam, autora fra Bonifacija Perovića. Nadamo se da ćete kad pročitate knjižicu shvatiti zašto je to napravljeno.


Reci što misliš!