Kultura

#najava

OHOHO festival: promocija izdanja Knjiga godine - di si bija ovih dana?

OHOHO festival: promocija izdanja Knjiga godine - di si bija ovih dana?

Knjiga godine strip je od hrvatske autorice stripova Mihaela Erceg koji nudi 365 strip-karikatura koje iz dana u dan duhovito pričaju o našem mentalitetu i podučavaju o poznatim i nepoznatim spomen-danima.

Knjiga je zasnovana na projektu „Na dobro van doša“ u kojem je autorica svakodnevno crtežom komentirala svjetske datume. Iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec tijekom 365 dana autorica karikaturom bilježi razne praznike, poznate i manje poznate datume poput Dana svijesti o osobnim trenerima, Dana slamkica, Dana šlaga, Dana svježeg povrća, Dana wc papira, Svjetskog dana caps locka ili Dana selotejpa... i koristi ih za duhovite komentare svakodnevnih situacija iz dalmatinskog života.

Većina radova objavljena je tijekom protekle godine na društvenim mrežama i portalu DalmacijaDanas.hr kroz rubriku „Na dobro van doša“, no u knjizi je dodano više od 80 novih radova.

Ovim izdanjem, kao najmlađa, Mihe se uspješno pridružuje Sonji Gašperov i Tisji Kljaković Braić u stvaranju splitske ženske karikaturističke scene.
Sa Mihaelom će razgovarati moderator Darko Josipović.

Pridružite se u promociji stripa Knjiga godine u petak 30.9. u 18:00 sati u dvorištu Medike!
 


Reci što misliš!