Kultura

Utorak, 27. rujna

U utorak u HNK Zadar pogledajte legendarnu komediju Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja

U utorak u HNK Zadar pogledajte legendarnu komediju Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja
Željko Karavida/ HNK Zadar

u utorak, 27. rujna u HNK Zadar s početkom u 20 sati pogledajte legendarnu komediju Ive Brešana- Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja.

Predstava koja je nastala u suradnji HNK Zadar i KLZ u režiji Dražena Ferenčine odmah je osvojila publiku i kritiku na ovogodišnjem 28. Zadarskom kazališnom ljetu.

„Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ neprijeporno je jedna od najboljih i najvažnijih suvremenih hrvatskih drama. Brešan je u njoj bespoštedno prikazao tragične posljedice do kojih dovodi totalitaristička ideologija u sprezi s neiskorjenjivim primitivnim mentalitetom. Budući da su samo dvije stvari beskonačne, kako kaže Einstein, a to su svemir i ljudska glupost, Brešanov komad nažalost postaje posebno relevantan u naše doba kada se znanje obezvređuje, a poput šumskog se požara šire dezinformacije koje otvaraju prostor za potencijalno pogubne ideologije i ozbiljne manipulacije. Ova će predstava, uz lutkarske elemente i balans između komedije i tragedije, pokazati izuzetnu vitalnost i aktualnost ovog klasika suvremene hrvatske drame.

Na vrijeme osigurajte svoje mjesto u gledalištu. Ulaznice su u prodaji od 22. rujna na blagajni HNK Zadar. Cijena ulaznice iznosi 70,00 kuna.  Radno vrijeme blagajne : radnim danom od 10 do 13 sati, subotom od 11 do 13 sati te na dan izvedbe od 10 do 13 sati i od 18 do 20 sati.


Reci što misliš!