Kultura

utorak, 2. kolovoza

U Gradskoj knjižnici promocija zbirke "Prijestupnici"

U Gradskoj knjižnici promocija zbirke
N. Marčev

Zadarska književnica i urednica najčitanijeg iseljeničkog medija Fenix-magazin, Marijana Dokoza, u Zadru, Biogradu na Moru i Šibeniku predstavlja novi roman "Njegova žena" te zbirku poezije "Prijestupnici" koju je napisala zajedno s autorom J.H.Macadom te za koju su osvrt napisali Željko Bebek, Petar Grašo i Đani Stipaničev.

Zadarska promocija bit će u utorak, 2. kolovoza, u dvorištu Gradske knjižnice Zadar s početkom u 19 sati.

U Biogradu na Moru, promocija će se održati, u utorak 10. kolovoza, u Turističkom informativnom centru s početkom u 20 sati.

Promociju pod nazivom "Ljubav, more, život i iseljeništvo, organizira Udruga Hrvatsko Talijanski mozaik Rim, a promocija u Šibeniku bit će 9. kolovoza u Gradskoj knjižnici  "Juraj Šižgorić" s početkom u 19 sati.

Autorica je u "Njegovoj ženi" priču izgradila na istinitoj životnoj sudbini žene koju je upoznala i kojoj je za potrebe romana promijenila ime, a isto je učinila i s drugim likovima  kako bi izbjegla neugodnosti i sukobe. Opisani događaji u romanu su istiniti. Riječ je o istinitoj priči žene koja je  majka dvoje djece koju je dobila u braku s čovjekom koji je u ratu u Bosni i Hercegovini s još jednim muškarcem silovao maloljetnu djevojčicu. Tu užasnu istinu doznala je kad su se djeca već rodila i kad su njega uhitili. Djevojčica koje je silovao ubila se puno godina kasnije kad je suđenje već završilo.

Zbirku pjesama Prijestupnici objavila je Zadarska književna udruga ZaPis" , a potpisuju je  Marijana Dokoza i pjesnik J.H.Macado. Pjesme su pisane u obliku pisama ljubavnika koji se nalaze u zabranjenoj ljubavi. Od tuda i naslov "Prijestupnici". U predstavljanju će sudjelovati i J. H. Macado, Iva Pejković i Sandra Marelja te glazbena pratnja na gitari Goran Kovačević.

Stihove čita glumica Mia Zara.

Marijana Dokoza, spisateljica i novinarka, rodom iz Zadra, trenutno živi i radi u Njemačkoj, urednica je hrvatskog iseljeničkog medija Fenix Magazin. Autorica je dviju zbirki poezije Sjene prošlosti, Dvorac tajni i pet romana na hrvatskom jeziku Izgubljeni u ljudskim mislima, Naranyjin plač, Grijesi, Njegova žena te jednoga romana na njemačkom jeziku.
 


Reci što misliš!